Trabzon'da kaç kişi meslek sahibi oldu ?

Trabzon Belediyesi, İş-Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa yapılan meslek edindirme programlarından yaklaşık dört yıl içerisinde 4 bin 891 kişi meslek sahibi oldu İş-Kur ile yapılan 28 ayrı kursta 600 vatandaş yararlandı. Hasır örü

Trabzon'da kaç kişi meslek sahibi oldu ?

Trabzon Belediyesi, İş-Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa yapılan meslek edindirme programlarından yaklaşık dört yıl içerisinde 4 bin 891 kişi meslek sahibi oldu 

İş-Kur ile yapılan 28 ayrı kursta 600 vatandaş yararlandı. Hasır örücülük, kazaziye, fotoğrafçılık, kaynakçılık, kasiyer, aşçılık, tezhip, fotokopi, reyon görevlisi, radyo, televizyon programcısı, aşçı yardımcılığı, pidecilik, iş makinaları operatörlüğü, yüzey süslemeciliği, engellilere yönelik keçe nakışı, işaret dili eğitimi, tel kırma kurslarına katılan vatandaşların büyük çoğunluğu iş bulma imkanına kavuşurken, kurs süresi boyunca katılımcılara günlük 15-20 TL yemek ve yol parası verildi.
 
Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa düzenlenen 40 ayrı meslek edindirme ve yabancı dil kurslarından, 4 bin 291 vatandaş yararlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen ve ikincisi yapılan üniversite hazırlık kursundan 2010-2011yılında 240, 211-2012 yılında 550 olmak üzere toplam 790 öğrenci eğitim gördü.
 
2012-2013 yılında ise 500 öğrenci eğitimlerini sürdürüyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sosyal belediyecilik anlayışıyla gençlerimizin meslek sahibi olmaları ve istihdam edilebilmeleri için gayret gösterdiklerini belirterek, " İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa açtığımız meslek edindirme kurslarıyla bugüne kadar 4 bin 891 vatandaşımızı meslek sahibi yaptık.
 
Kurslarda eğitim gören vatandaşlarımız ayrıca Valilik ile ortaklaşa başlattığımız Mikrokredi uygulamasından faydalanarak kendi işlerini yapma imkanı bulabiliyorlar.
 
Meslek edindirme kursları ile vatandaşları meslek sahibi yapmaya devam edeceğiz. Kursların düzenlenmesinde verdikleri desteklerden dolayı kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel