Trabzon’da kaç çift anlaşmalı boşandı?

Türkiye genelinde son dönemlerde baş gösteren anlaşmalı boşanmalardaki artış gözden kaçmıyor. Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bu konu ile ilgili muvazaalı boşanma yaparak Kurumdan gelir ve aylık alanlara göz açtırmıyor.Eşler arasında anlaşmalı boşanm

Trabzon’da kaç çift anlaşmalı boşandı?

Türkiye genelinde son dönemlerde baş gösteren anlaşmalı boşanmalardaki artış gözden kaçmıyor. Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bu konu ile ilgili muvazaalı boşanma yaparak Kurumdan gelir ve aylık alanlara göz açtırmıyor.

Eşler arasında anlaşmalı boşanma yapılarak Kurumdan büyük miktarda haksız gelir ve sağlık hizmeti alındığının altını çizen SGK İl Müdürü Musa Bulut bu tür boşanmalarında sayısının oldukça fazla olduğunu söyledi.

Bulut, “Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce denetmenler vasıtasıyla  yürütülen inceleme, tespit ve soruşturmalar aralıksız ve yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu çerçevede: 01.10.2008 tarihinden bu yana yürütülen inceleme ve soruşturmalar neticesinde 31.12.2012 tarihi itibariyle 1081 kişi inceleme ve soruşturma kapsamına alınmış, bunlardan 1011 kişinin Kurumdan haksız aldığı gelir ve aylıklar kesilerek haklarında yasal işlem yapılmıştır.”dedi.

Kanun ile ilgili bilgide veren Bulut, “01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 56/2 fıkrasında; “Eşinden boşandığı halde, boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı belirlenen eş ve çocukların, bağlanmış olan gelir ve aylıkları kesilir. Bu kişilere ödenmiş olan tutarlar, 96 ncı madde hükümlerine göre geri alınır.”

Hükmü gereği Sosyal Güvenlik Denetmenleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde birlikte yaşadığı tespit edilen kişilerin gelir ve aylıkları kesilmekte ve kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmaktadır.”şeklinde uyarıda bulundu.

Açıklamasının son bölümünde Bulut konu üzerinde  hassasiyetle durduklarını ve  soruşturma, inceleme ve araştırma faaliyetleri titizlikle devam ettiğini beyan etmiştir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel