Trabzon'da itfaiye her yerde

Şehir içerisinde ve dışarıda meydan gelen yangın yerlerine kısa bir süre zarfında ulaşarak müdahale eden Trabzon Belediye İtfaiyesi başarılı çalışmalarını 2012 yılında da sürdürdü. Şehir içi yangınlar yanında ilçe, belde ile komşu il ve ilçelerdeki yangın

Trabzon'da itfaiye her yerde


Şehir içerisinde ve dışarıda meydan gelen yangın yerlerine kısa bir süre zarfında ulaşarak müdahale eden Trabzon Belediye İtfaiyesi başarılı çalışmalarını 2012 yılında da sürdürdü. Şehir içi yangınlar yanında ilçe, belde ile komşu il ve ilçelerdeki yangınlara da müdahale ederek yardımda bulunan ve adete bölge itfaiyesi konumunda olan Trabzon Belediye itfaiyesi 2012 yılı içerisinde 819 yangına müdahale etti.


2012 yılında Trabzon genelinde meydana gelen yangınlarda 132 bin 450 TL maddi hasar tespit edilirken; yangınlarda 2 vatandaş öldü, 25 vatandaş ise yaralandı. Çalışmalarını 85 personel, 17 araç ve 118 ekipman ile sürdüren Trabzon Belediye İtfaiyesi 2012 yılında şehir içerisinde 663, şehir dışın da ise 156 yangına müdahale etti. Yangın dışında trafik kazalarında da yardıma koşan Trabzon Belediye İtfaiyesi 132 trafik kazasına müdahale etti. Trafik kazalarında 6 vatandaş hayatını kaybederken, 264 kişi de yaralandı.
Asansörde mahsur kalanlara da yardımda bulunan itfaiye meydana gelen 39 asansörde mahsur kalma olayında 63 vatandaşı kurtardı.

SİGARA VE KİBRİT ALEVİNE DİKKAT
İtfaiyenin 2012 yılı içerisinde müdahale ettiği 819 yangının çıkış nedenleri arasında ilk sırayı sigara ve kibrit nedeniyle çıkan yangınlar aldı. Sigara ve kibritin neden olduğu 341 yangını, 171 yangın ile elektrik kontağı izledi. 171 yangın elektrik kontağı nedeniyle çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangınları LPG Doğalgaz ve benzeri 28; ocak, soba kalorifer 42; baca tutuşması 150 ile değişik sebeplerden dolayı ise 87 yangın izledi.
Yangınlar 420 adet ile en çok betonarme binalarda meydana gelirken, ikinci sırada 145 yangın olayı ile çelik ve madeni yapı üçüncü sırada ise 22 yangın olayı ile ahşap yapılarda meydana geldi.
2012 yılı içerisinde en az yangın Mayıs ayında olurken; en fazla yangın Ocak ve Mart aylarında meydana geldi. Mayıs ayında 39 yangın meydana gelirken, Ocak ve Mart aylarında 107’er yangın gerçekleşti.

İTFAİYE PERSONELİNE TEŞEKKÜR
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu donanımlı modern araç ve gereç ile eğitimli personelden oluşan Trabzon Belediye İtfaiyesi'nin başarılı çalışmalarını 2012 yılında da sürdürdüğünü ifade ederek "İtfaiyemiz kent içi yangınlar yanında komşu il, ilçe, belde ve köylerde meydana gelen yangınlara da müdahalede bulunarak adeta bir bölge itfaiyesi konumundadır. İtfaiyemize araç, gereç ve donanım bakımından sürekli takviyede bulunuyoruz. Personelin eğitimine de büyük önem vererek sürekli yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları yapıyoruz. Gerektiğinde canını tehlikeye atarak vatandaşların hayatını kurtaran itfaiye personeline yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel