Trabzon'da İstihbaratçı dolandırıcı çıktı

Trabzon’un Kahramanmaraş caddesi üzerinde önceki gün meydana gelen olayda kendisini istihbarat elemanı olarak tanıtıp, ‘Kocana iş ve aş vereceğim’ diye kandırarak 7500 TL dolandırdığı iddiasıyla bir kişi göz altına alındı.Göz altına alınan H.N.A isimli şa

Trabzon'da İstihbaratçı dolandırıcı çıktı

Trabzon’un Kahramanmaraş caddesi üzerinde önceki gün meydana gelen olayda kendisini istihbarat elemanı olarak tanıtıp, ‘Kocana iş ve aş vereceğim’ diye kandırarak 7500 TL dolandırdığı iddiasıyla bir kişi göz altına alındı.

Göz altına alınan H.N.A isimli şahıs ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla sevk edildiği savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  

İSTİHBARATCI DEĞİLİM

Göz altına alınan H.N.A isimli vatandaş ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek,’ Kendimi askeri istihbarat olarak tanıtmadım. Müştekiden 4 bin TL borç para aldım. Arkadaşım oldukları için bana yardımcı oldular. Kendilerine iş vereceğim diye bir taahhüt de bulunmadım’ diye ifade verdi.

YAPAMAYACAĞIM İŞ ALAMAYACAĞIM KELLE YOK

İddiaya göre. 2 ay önce Zağnos Vadisinde düzenlenen Ramazan etkinliklerinde tanıştığı H.N.A isimli kişinin kendisini zengin bir işadamı olarak göstererek dolandırıldığını iddia eden T.P isimli kadın polis merkezinde verdiği ifadesin de ise, ’H.N.A. ile Ramazan ayında Zağnos Vadisi etkinliklerinde tanıştık. Daha sonra eşim Z.H.P. ile meydan civarında bir çay ocağında H.N.A. ile oturduk. H.N.A. eşimle ortak iş yapmak istediğini ve bu işin inşaat sektörü olduğunu Kaşüstü’nde büyük bir rezidans yapılacağını, eşimin burada çalışacağını, 2 Bin 500 TL maaşının ve bir arabasının olacağını söyledi.

Başka bir gün tekrar buluştuk ve muhabbet ederken cebinden üzerinde askeri amblemi olan bir bankamatik kartı çıkardı. Eşime ‘’ben askeri istihbaratın başındayım. Seni de bu teşkilatın içine alacağım, eğiteceğim, görev vereceğim’’ yapamayacağım, alamayacağım kelle yok dedi. Bana borcu olan başka bir arkadaşımdan gelen parayı çekerken H.N.A. yanımızdaydı.

Bizden 4 Bin TL para istedi ve bizde kendisine bu parayı borç olarak verdik ancak aramızda senet yapmadık. H.N.A. bizden birde telefon istedi. Bizde 2 Bin TL değerinde olan telefonu alarak H.N.A.’ya verdik. İş icabı kendisine bir televizyon gerektiğini söyledi. Bizde bin 350 TL değerinde bir televizyon alarak kendisine verdik.  

Daha sonra tutarsız konuşma ve davranışlarından şüphelenerek araştırma yaptık. H.N.A.’nın hiçbir işe başlamadığını ve anlaşma yapmadığını, dolandırıcı olduğunu öğrendik. Tekrar buluştuğumuzda onu polise şikayet edeceğimizi söyledik. H.N.A. ise aldıklarımı size geri vereyim benden şikayetçi olmayın’’ dediğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel