Trabzon'da işsizlik çok az

 TRABZON Valisi Dr. Recep Kızılcık, 2012 yılı değerlendirmesinde Trabzon’da işsizliğin Türkiye ortalamasının altında seyrettiğini açıkladı. Türkiye’de % 9 civarında olan işsizlik, Trabzon’da 6.03 olarak seyretti. Ancak teşvik sonrası merak ediliyor. Vali

Trabzon'da işsizlik çok az

 

TRABZON Valisi Dr. Recep Kızılcık, 2012 yılı değerlendirmesinde Trabzon’da işsizliğin Türkiye ortalamasının altında seyrettiğini açıkladı. Türkiye’de % 9 civarında olan işsizlik, Trabzon’da 6.03 olarak seyretti. Ancak teşvik sonrası merak ediliyor.
 
Vali Kızılcık, “Ülkemizde işsizlik oranlarına baktığımız zaman batı ile kıyaslanmayacak derecede iyi durumda olduğumuzu son rakamlara göre de yüzde 9 civarında olduğunu, ilimizin işsizlik oranının ise yüzde 6.03 ile Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde uygulanan istihdamı arttırıcı politikaların bu işsizlik oranının tutturulmasında fevkalade etkili olduğunun göstergesidir” dedi. Vali Kızılcık, istahdamın dünyadaki en önemli problemlerden bir tanesi olduğunu belirterek dünyada 2008 ekonomik krizi sonrasından bugüne ciddi istihdam sorunu yaşandığını hatırlattı. Vali Kızılcık “Avrupa ülkelerine baktığımızda Yunanistan’ın 26.6 ile işsizliğin en fazla yaşandığı daha sonra ispanyanın 25. küsürle işsizlik oranına sahip olduğunu Portekiz’in ve İtalya’nın onları takip ederek işsizlik oranlarında ciddi artışların olduğu ülkeler olarak görmekteyiz” dedi.   
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel