Trabzon'da İŞKUR toplandı

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu’nun yerel farkındalık kampanyasına katılma

Trabzon'da İŞKUR toplandı

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu’nun yerel farkındalık kampanyasına katılmak için kocasına İŞKUR türküsü yazan Trabzonlu Fatma Ayvaz kendi yazdığı söylediği Türkü ile beğeni topladı. 

İŞKUR’un “İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı İle İstihdamı” kursuna katılıp iş bulma isteğini yerine getirmek isteyen Trabzonlu Fatma Ayvaz (47), eşi Temel Ayvaz’ı ikna etmek için “İŞKUR Türküsü” yazdı. Kursa gitme isteğini eşine söylediğinde olumsuz cevap alan Fatma Ayvaz yazdığı atma türküyü eşi Temel’e okuyunca kursa gitme iznini zorda olsa almayı başardı. Fatma Ayvaz, kursa kayıt olma hikayesini dile getirdiği türküsünde, eşinden ve yaşı itibari ile kayıt sırasında karşılaştığı sıkıntıları dile getirdi.


Öte yandan Kadın İstihdamı Projesi İletişim Uzmanı Esen Altun, İŞKUR Trabzon İl Müdürü Mustafa Sezgin ve proje ekibinin düzenlediği basın toplantısında, proje kapsamında “Nitelik kazanma, girişimcilik ve finansmana ulaşım” konularında İŞKUR, KOSGEB, TKDK, Mikrokredi uzmanları, Salı ve Çarşamba günleri Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde kadınlarla buluşacağı bilgisi verildi.


İletişim Uzmanı Esen Altun konuşmasında “Amacımız Türkiye’de kadın istihdamının arttırılmasına destek olmak. Operasyonumuz Kastamonu-Çorum-Hatay hattının doğusunda 43 ilde uygulanıyor. Kadın İstihdamının Desteklenmesi-1’de diyebiliriz bu operasyona. AB ve Türkiye’nin eş finansmanıyla birlikte yürütülüyor.

Bizim operasyonumuzda hibeler uygulanıyor. 131 tane hibe projesi uygulandı ve 10bine yakın kadın bu projelerden faydalandı. 2 bine yakın da kadın iş gücü piyasasına bir fiil girdiler.

Bazıları kendiişlerini kurdu bazıları bir iş yerinde sigortalı olarak çalıştı, bir kısmı da kendi evlerinde parça başı iş yaparak iş gücü piyasasına girdiler. Amacımız bundan sonra hem iş gücü piyasasına giren kadınlarımıza destek olmak yani projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak.

Toplam 27 milyon 150 bin 589 Euro bütçe ile hayata geçirilen 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu’nun Teknik Destek bileşeni kapsamında, kadınların istihdama katılımlarının önündeki sosyal ve kültürel engellerle mücadele etmek, daha çok kadının daha iyi işler kapsamında ve daha uzun sureli isi gücü piyasalarında yer almaları için toplumsal bilinç oluşturma faaliyetleri, yerel dinamiklere göre tasarlanmış güçlendirme, kapasite geliştirme, girişimciliği destekleme temelinde 43 ilde yürütülüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel