Trabzon'da İskandinav açıklaması

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Norveç ve İşveç’e yapılan balıkçılık ve su ürünleri sektör inceleme gezisini değerlendirdiler. Değerlendirmelerde bulun

Trabzon'da İskandinav açıklaması

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Norveç ve İşveç’e yapılan balıkçılık ve su ürünleri sektör inceleme gezisini değerlendirdiler.

Değerlendirmelerde bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Norveç ve İsveç’e yaptıkları inceleme gezisinin sonuçlarını rapor haline getirerek sektörün bölgede geliştirilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi. Ziyaretin her açıdan çok yararlı olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Bu iki ülkede yaptığımız inceleme ve ziyaretlerde çok şeyler öğrendik. Türkiye’ye dönünce geziyle ilgili bir çalışma hazırlayacağız ve sektörün gelişmesi için detaylı bir çalışma yapacağız. Norveç ve İsveç su ürünleri konusunda çok üst seviyelerde bulunuyor. Bu iki ülkeden öğreneceğimiz çok şey var. Ama aynı zamanda buraya satacağımız ürünler olduğunu da gördük. Bu doğrultuda DOKA ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşadamlarımızın bu çalışmaların içinde yer almasını ve katkı sağlamasını istiyoruz” dedi.

Ziyaretlerin amacının balıkçılıkla ilgili incelemelerde bulunmak olduğunu ancak bunun yanında diğer sektörlerle ilgili de çok faydalı bilgiler edindiklerini dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, “Norveç ve İsveç’te tahmin ettiğimizin çok daha üzerinde değişik sektörlerde inceleme fırsatı bulduk. Sadece sektörler de değil. Çevre, yönetim sistemi, sosyal hayat, kültür hepsini bir arada görerek değerlendirmiş olduk. Bu gezilerin hepimize farklı bakış açıları kazandıracağını, katkı sağlayacağını biliyoruz” diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise Norveç ve İsveç’in şehircilikteki gelişmişliğinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Norveç ve İsveç’e yapılan 5 günlük çalışma ziyaretini değerlendiren vali Salihoğlu, her iki ülkenin de düzenli şehircilik açısından güzel birer örnek teşkil ettiğini kaydetti. Düzenli şehirlerde yaşayan insanların daha mutlu ve daha başarılı olacağının altını çizen Vali Salihoğlu, “Gönül istiyor bizim ülkemizden belediye başkanları buraya gelsin, bu alt yapıyı, bu düzeni görsün. Bir kent fiziksel olarak nasıl oluşturulur, bunu görsün. Avrupa kentlerinin en temel özelliği bu. Uçaktan aşağıya bakmaları bile belediye başkanlarımız açısından ufuk açıcı bir izlenim olacaktır. Böyle modern, gelişmiş kentlerin insanları da daha mutlu olur. Bizim ülkemizde de kentlerimizi buna benzer yaparsak, bizim insanlarımızın yaşamı daha kolaylaşır. Bizde imarla, şehircilikle ilgili birçok mevzuat var ama sadece kağıt üzerinde kalıyorlar. Burada ise bunlar uygulanıyor. En temel fark işte bu anlayış farkı oluyor” ifadelerini kullandı.

Ziyarete katılan heyetin düzen ve uyumunu da takdir eden Vali Salihoğlu, “Daha önce çok sayıda bu tür gezilere katıldım. Genelde dağınık bir görünüm sergilenir. Bizim grubumuz o yönüyle de son derece mütecanis bir görüntü sergiledi. Bu nedenle de ziyarete katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Herkes burada alması gereken şeyleri aldı diye umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de heyetin uyumunu bir orkestraya benzeterek şöyle konuştu:

“Bir orkestrada her çeşit müzik aleti bulunabilir. Ama sonuçta elde edilen ses insanın kulağına hoş gelen bir sedadır. Bizim buradaki grup da onu sergilemiştir. Ben ziyarete katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel