Trabzon'da işçilere başkan sözü!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Özel İdaresi’nden gelen ve tamamı devlet tarafından atanmak üzere havuza gönderdiği işçilerin Trabzon’da kalmaları için siyasi destek vereceklerini açıkladı. Genç, “Trabzon’da kalmaları ve  özlük hak

Trabzon'da işçilere başkan sözü!
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Özel İdaresi’nden gelen ve tamamı devlet tarafından atanmak üzere havuza gönderdiği işçilerin Trabzon’da kalmaları için siyasi destek vereceklerini açıkladı. Genç, “Trabzon’da kalmaları ve  özlük hakları için gerekli mücadeleyi vereceğiz” dedi. 
 
İl özel idaresinden, belde belediyesinden gelen personel Trabzon Belediyesi’nden gelen personelle birleştiğinde epeyce bir fazlalık memur işçi kadroları olduğunu vurgulayan Genç, “Bu konuda çalışma yaptık . Özel idareden gelen personel farklı ikinci bir ayrı muameleye tabi tutulmuyor. 215 norm fazlası kabul ederek 3 aylık süre dolmadan valilikteki komisyona gönderdik. Ancak onların mutlak surette Trabzon’da kalması için gayret göstereceğiz. Bu arkadaşlarımızın özlük haklarına helal gelmemesi için gerekli düzenleme ilgili kuruluşlarla paylaşılacaktır. Bu çalışan arkadaşlarımızın özlüğüyle çalışırken farklı kurumlara geçişi onun elinde değildir. Birinci husus şehirde kalmalarıdır. İkinci husus özlük haklarına herhangi bir halel gelmemesidir. Üçüncü husus tercihlerine binaen kurumlara geçebilmeleridir. Belediyede çalışan bu arkadaşlarımız işçi daha önce TEKEL, TEDAŞ gibi kurum özelleştirmelerinden dolayı bir kısım personel milli eğitim kurumuna ağırlıklı olarak gönderilmişti. Çok sağlıklı bir dağıtım olmadı. Elektrik teknisyenini okula müstahdem olarak gönderdik. Bünyeye uygun olmayan iş yapıldı. Havuzda özel idarede çalışıyorsa onun pareleninde bir kurumda çalışmasını sürdürmesini istiyoruz. Özel idarenin operatörü karayollarından operatörlük yapabilir. Sendika başkanları da ayrıca takibini sürdürüyor. Biz de sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler