Trabzon’da imamlardan Film ve sakal tepkisi

Diyanet Sen Trabzon Şubesi Metin Aydın, yöneticileri Trabzon Gazetecileri Cemiyeti’nde yaptıkları basın toplantısında Oflu Hoca filmi ile kulübünde sakal yasağı getiren Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’a tepki gösterdiler.O AÇIKLAMAYI İZLEMEK İÇ

Trabzon’da imamlardan Film ve sakal tepkisi

Diyanet Sen Trabzon Şubesi Metin Aydın, yöneticileri Trabzon Gazetecileri Cemiyeti’nde yaptıkları basın toplantısında Oflu Hoca filmi ile kulübünde sakal yasağı getiren Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’a tepki gösterdiler.

O AÇIKLAMAYI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Başkan Aydın şunları söyledi;

İlhan Cavcav’a sakal tepkisi
Gençlerbirliği Kulüp başkanı İlhan Cavcav’ın sakal ve İmam-Hatip Okullarını küçümseyen açıklamaları bizi üzmüştür. Kamu oyundan özür dilemesini de olumlu bulduğumuzu belirtmek isteriz.
Oflu Hocanın Şifresi
Din görevlileri olarak Karadenizlilerin mizah duygusu yüksek, sanat ve ifade hürriyetine saygılı insanlar olmakla birlikte Oflu Hocanın Şifresi filminden hem Of, hem de din adamları adına rahatsızlık duyduğumuz bilinmelidir. Aslında her kişi ve kurum için geçerli olmakla birlikte dini ve manevi, kurum ve şahsiyetlerin konu alındığı sanatsal ve edebi etkinliklerde daha fazla özen gösterilme zarureti vardır.

Gazetecilerin, 'Hocamfilmi izlediniz mi?' sorusuna ' Evet izledim' cevabını verdi. Filmde en fazla hangi sahneyi sevmediniz sorusuna ise Başkan Aydın, 'Filmi irelemeye gerek yok. Mevcut din görevlilerimizi küçük düşürücü mevcut din görevlileriyle alakası olmayan bir karakter var' şeklinde konuştu.

Filmin görülmeyen Trabzon'da kasetlerle komik birinin dillendirdiği esprilerden yapıldığını belirten Aydın, "Trabzon'da yıllardır kasetlerle kamuoyuna mal olmuş komik olsun diye ortaya atılan ve lakabı Oflu Hoca olan birinin eskiden bıraktığı bazı şeyleri yayınlamışlar yada film yapmışlar. Buradaki hocanın değerli Oflu Hocalarımızla hiçbir alakası yoktur. Eğer yapacaklarsa Oflu Hasan Efendi'nin hayatını yapsınlar. Örnek alınabilecek Oflu hocalarımızı konu alsınlar" dedi.

10805079_845194425575039_1707017624_n-001.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel