Trabzon'da icra sayısı azaldı

Trabzon'da icralık dosya sayısında geçen yıla oranla yüzde 30 oranında düşüş yaşandı.Trabzon Adliyesi bünyesinde yer alan 3 ayrı İcra ve İflas Müdürlüklerine 2010 yılında icralık dosya sayısı yaklaşık 17 bini bulurken, bu yılın ilk 9 aylık döneminde bu ra

Trabzon'da icra sayısı azaldı

Trabzon'da icralık dosya sayısında geçen yıla oranla yüzde 30 oranında düşüş yaşandı.

Trabzon Adliyesi bünyesinde yer alan 3 ayrı İcra ve İflas Müdürlüklerine 2010 yılında icralık dosya sayısı yaklaşık 17 bini bulurken, bu yılın ilk 9 aylık döneminde bu rakam yaklaşık 11 bin 700 olarak gerçekleşti. İcra dosya sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 30 düşüş görülürken, bunun nedenlerinin başında borçların yeniden yapılandırması ile ilgili kanunun yürürlüğe girmesinden sonra vatandaşların borçlarını yapılandırması ve taksitlendirmesinden kaynaklandığı öğrenildi.
İcra dosyalarında ilk sıraları bankaya olan borçlar alırken, bunu cep telefonu faturası ve beyaz eşya taksitlerinden kaynaklanan borçların takip ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel