Trabzon'da içme suyu projesi

Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Eynesil ve Yalıköy Belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğü Vakfıkebir Kirazlık Deresi İçme Suyu Projesi kapsamında ana boru döşeme çalışmaları Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Yalıköy'de başladı.    Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis U

Trabzon'da içme suyu projesi

Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Eynesil ve Yalıköy Belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğü Vakfıkebir Kirazlık Deresi İçme Suyu Projesi kapsamında ana boru döşeme çalışmaları Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Yalıköy'de başladı.
    

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, yaptığı açıklamada, proje çalışmalarını yürüten müteahhit firmanın 720 gün süresi olduğunu ifade ederek, ''Ancak müteahhidin ifadesine göre 18 ay içerisinde teslim etmeyi düşünüyor'' dedi.
    

Kirazlık Deresi'nden gelen suyun, arıtıldıktan sonra ishale hattına verileceğini belirten Uzun, ''Mevcut depolara ilave olarak bir depo daha yapılacak. Yaklaşık 1.5 yıl sonra Beşikdüzü ilçemiz temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak. Sadece bu suyun gelmesi yeterli değil. Şehir içme suyu şebekeleri eski asbest ve pik boru. Elektrik kesintileri yaşandığında bu borulardan zaman zaman çamur benzeri su akıyor. Sağlıklı su için bu boruların da değişmesi gerekir. Bunları değiştirmek için İller Bankası Genel Müdürlüğünce proje ihalesine çıkıldı. Projemiz hazır olduktan sonra şehir şebekemizin de değiştirilmesi için çalışma başlatılacak. Böylece Beşikdüzü sağlıklı ve temiz su içme imkanına kavuşmuş olacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel