Trabzon'da hırsızlar kaçamayacak!

Trabzon'un Yomra ilçesindeki Özdil Çok Programlı Lisesi öğrencilerince hazırlanan ve cep telefonu aracılığıyla otomobilin yakıt sistemini devre dışı bırakarak aracın durmasını sağlayan ''Kolaysa Kaçır'' projesi, Karadeniz bölge finalinde birinci olarak Tü

Trabzon'da hırsızlar kaçamayacak!

Trabzon'un Yomra ilçesindeki Özdil Çok Programlı Lisesi öğrencilerince hazırlanan ve cep telefonu aracılığıyla otomobilin yakıt sistemini devre dışı bırakarak aracın durmasını sağlayan ''Kolaysa Kaçır'' projesi, Karadeniz bölge finalinde birinci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın Samsun Atakum Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan bölge finalinde, ''Üretim ve Mühendislik Hizmetleri'' grubunda Amasya, Çorum, Erzurum, Giresun, Ordu, Sinop ve Rize'den katılan rakiplerini geride bırakan ''Kolaysa Kaçır'' projesi ekibi, Türkiye finalinde bölgeyi temsil edecek.

 

Projenin danışmanlığını yürüten Özdil Çok Programlı Lisesi elektrik öğretmeni Kadir Hekimoğlu, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencileri İsmail Alagöz, Harun Çiçek, Resul Yılmaz ve Mesut Aksoy'un hazırladığı projenin büyük ilgi görerek, bölge finalinde birinci olduğunu, bundan büyük bir gurur duyduklarını belirtti.

Bölgeyi, 6-8 Nisan tarihleri arası Ankara'da Türk Patent Enstitüsünde yapılacak Türkiye finalinde ''Üretim ve Mühendislik Hizmetleri'' grubunda temsil edeceklerini ifade eden Hekimoğlu, birçok çevrenin takdir ettiği projelerinin finallerden Türkiye Birincisi olarak Trabzon'a dönmesini çok istediklerini vurguladı.

Türkiye'nin ilerlemesi ve güçlenmesinin mesleki teknik eğitime verilen önemle doğru orantılı olduğunu dile getiren Hekimoğlu, şöyle devam etti:

''Sanayicimize gereken nitelikli iş gücü ve ara elemanları yetiştirmenin en verimli yolu tüm imkanları tam, öğrencilerce tercih edilen gözde meslek okulları kurmaktır. Ülkemizin genç nüfusunun devasa iş gücünü sanayiye aktarmak zorundayız, ancak bu şekilde ayaklarımızın üzerinde durabiliriz. Bu tür yarışmalar mesleki teknik eğitim kurumlarını cazip hale getirirken aynı zamanda ortaya çıkan projeler bize ülkemizin yer altı ve yer üstü kaynaklarının yanı sıra insan kaynaklarının da ne kadar bol ve verimli olduğunu göstermektedir.''

    

OTO HIRSIZLARININ KORKULU RÜYASI

''Kolaysa Kaçır'' projesi, çalınan otomobilin yakıt sistemine cep telefonuyla girilen şifreyle müdahale edilerek, aracı durdurma prensip üzerine kurulu.

Maliyeti en fazla 150 lira olan ve her türlü araca uygulanabilen proje, yakıt sistemine eklenen dönüştürücünün, araca konulan telefon veya sim kart modülüne bağlanarak, otomobilin çalınması halinde cep telefonuyla aranıp girilen şifreyle yakıtını kesmeyi ve motoru durdurmayı sağlıyor.

Proje, Trabzon il birincisi olarak bölge finaline gitmeye hak kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler