Trabzon'da HES'ler için imza atıldı!

Trabzon’da çok ortaklı olarak kurulan ve kısa adı Trabzon Enerji olan Trabzon Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş’nin gerçekleştireceği 2 HES için 40 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı.Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Salonu’nda yapılan imza töreninde Trabzo

Trabzon'da HES'ler için imza atıldı!

Trabzon’da çok ortaklı olarak kurulan ve kısa adı Trabzon Enerji olan Trabzon Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş’nin gerçekleştireceği 2 HES için 40 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Salonu’nda yapılan imza töreninde Trabzon Enerji Yönetim Kurulu adına konuşan Mehmet Cirav, şu bilgileri verdi:

2004 yılında zamanın valisi Aslan Yıldırım’ın çabaları ile Trabzon Enerji olarak yeniden yapılandırılan şirket OF-Balaban Baltacı Deresi üzerinden Kemerçayır ve Üçhanlar HES olarak iki barajın yapımını planladı.

Aynı projelere Kıyı Enerji’nin de talip olması nedeniyle yapılan görüşmeler sonucunda Kıyı Enerji’de Trabzon Enerji’nin ortakları arasında yer aldı.

2004’den 2009 yılını kadar süren hazırlık sürecinin ardından  barajların temelleri 2009 yılında atıldı.

Yapımcı firma İÇ-TAŞ Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sürdürdüğü inşaat çalışmalarında bugün itibariyle yüzde 65’lik fiziki gerçekleşme oranına ulaşılmıştır.

Bugün Garanti Bankası ile 40 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzalandı. Bu projenin Trabzonluların çok ortaklı olarak birlikte hareket etmelerine öncülük etmesini diliyoruz.

Halen 16 ortaklı olan Trabzon Enerji’nin yüzde 50 hissesi Kıyı Enerji’nin geri kalan kısmına kurum ve kişi olarak Trabzon’dan 15 ortaktır.

Mayıs 2012’de tamamlanarak üretime geçecek olan barajlar toplam 26 Kw gücündedir. Barajlarda yılda 100 bin kilovatsaat enerji üretilebilecektir.

Her iki HES’in toplam maliyeti yaklaşık 65 milyon dolardır. Üretime geçtiği zaman yılda yaklaşık 10 milyon dolarlık bir gelir sağlanacaktır.

TRABZON ENERJİ ORTAKLARI:

1- Trabzon İl Özel İdaresi

2- Ateşler Orman Ürünleri Tic. Ve San.LTD.ŞTİ.

3-Hitaş Hacisalihoğlu İnşaat ve Tic. A.Ş.

4-Erkut Celebi

5-Aydın Abanoz

6-Karadeniz Güçbirliği Holding A.Ş.

7-Cirav Gıda San.İnşaat Dış.Tic.LTD.ŞTİ.

8-Ofcaysan Tarım Ürünleri Entegre Tesis San.Tic.A.Ş.

9-Kücükarslanlar Bakır Çinko San. Ve Tic.A.Ş.

10-Uzay Plastik Ve Orman Ürünleri San.Tic.A.Ş.

11-Cmz Asansör San. Ve Tic. Ltd.ŞTİ.

12-Trabzon Esnaf Ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı

13-Trabzonspor Kulübü Derneği

14-Trabzon Ticaret Borsası

15-Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası

16-Kıyı Enerji Elektrik Üretim A.Ş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel