Trabzon'da HES isyanı

 Trabzon Atatürk Alanında Hidro Elektrik Santrallerine karşı eylem düzenlendi. Uzungöl Çaykara Hidro Elektrik Santrallerine Hayır Platformunun düzenlediği protesto’da eylem sözcüsü İlhan Özkan Dünyada eşi benzeri  Olmayan Uzungöl’ü kurban etmeyeceklerini

Trabzon'da HES isyanı

 

Trabzon Atatürk Alanında Hidro Elektrik Santrallerine karşı eylem düzenlendi.
 
Uzungöl Çaykara Hidro Elektrik Santrallerine Hayır Platformunun düzenlediği protesto’da eylem sözcüsü İlhan Özkan Dünyada eşi benzeri  Olmayan Uzungöl’ü kurban etmeyeceklerini söyledi. Özkan, “ Doğamızı tahrip  ederek parasal zenginliğim anırmayı düşünenlere, onlara destek olanlara, yok olmuş bir tabiatta hayatın mümkün olmadığım, parayla saadet olmayacağım anımsatmayı da vazifemiz sayıyoruz. "dedi. 
Biz bu duygu ve düşüncelerle doğduğumuz, büyüdüğümüz, babamızı, dedemizi gömdüğümüz, içinde yaşadığımız toprakların yok oluşu, o topraklarda büyük bir uyumla binlerce yıldır devam eden doğal, tarihsel, kültürel değerlerin sonlanması, anlamına geleceğini söyleyen
 
Özkan,” Hidroelektrik Santralleri yaptırmayacağımızı,   sadece zenginleri daha da zenginleştirmeyi hedefleyen projelere karşı hayatı savunanların kardeşimiz olduğunu duyuruyoruz. Solaklı derelerinin üzerinde şu anda 34 adet Hidroelektrik Santra projesi kıya geçirilmeye çalışılmaktadır.  Derelerimizin yüzlerce yıllık köylerimizi var eden kültürel haklan çeşitli zenginlere devredilecek;düşünûn kı yıüardır içine suyu olar kullandığımız kaynaklar bile arak bize yasak hale getirilecektir, “şeklinde konuştu. 
 
Özkan, “meşrulaştırma aracı olarak kullanmasıdır. Kurulduğu günden bu yana endüstriyel futbola karşı,ç evreci bakış açısı ve ilkeleri doğrultusunda hareket eden Bölge ve Uzungöl halkı,futbolun endüstrileşmesine her zaman karşı çıkmıştır. Bizler futbolu bir amatör aidiyet olarak gören kişiler olarak, Anadolu devrimim yapan Trabzonspor'umuzu da bu ilkelerimizin bir sembolü olarak gördük ve görmeye de devam edeceğiz. Ülke genelin de 2000'in üzerinde HES inşaatı ile Uzungöl'ürnüzün de muhteşem doğası katledilirken, yöre halkının kutsallaştirdığı Trabzonspor'un ağzına da bir parmak bal çalarak kendi vurgunlarını örtbas etmeye çalışanların bu taktiği aşikardır.Doğu Karadeniz Bölgesi dünya üzerinde 200 özel ekolojik noktadan bir tanesidir ve çok özel bir kimliğe sahiptir .Bu nedendendir ki korunmasını ve yarınlara aktarılmasını sağlamak hayati derecede önemlidir.”dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel