Trabzon'da herşey Türkçe olacak

Trabzon Belediye Meclisinin yaptığı toplantıda Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisyonu’ndan gelen rapor oybirliği ile kabul edilerek bundan sonra Trabzon’da açılacak işyerlerine Türkçe isim verilmesi karara bağlandı.Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Bel

Trabzon'da herşey Türkçe olacak

Trabzon Belediye Meclisinin yaptığı toplantıda Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisyonu’ndan gelen rapor oybirliği ile kabul edilerek bundan sonra Trabzon’da açılacak işyerlerine Türkçe isim verilmesi karara bağlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversite (KTÜ) Türkçe bölümü öğrencilerinin 2010 yılında “Türkçemiz Turkcheleşmesin” sloganıyla başlattıkları imza kampanyasına vurgu yaparak “Belediye Meclisimizde bugün alınan karar gereği artık bundan sonra açılacak işyerlerine Türkçe isim verilmesi konusunda Belediye Zabıtası yetkilendirildi” dedi.

Belediye Meclisi’nce alınan karar gereğince, “Ünvan ve tescilli markaların tescil edilmiş şekliyle kullanılmaları, şirketlerle bayilik sözleşmesi bulunanların faaliyet konusuna giren mal ve hizmetin tanıtımı için tescilli ad ve markaların kullanılmasını, tescilli marka ve unvanların yanında ek olarak tanıtım amacı ile Türkçe isim ve simge kullanmak isteyenlerin kullanmak istedikleri isim ve simgeyi ruhsat alırken Zabıta Müdürlüğü’nde tutulacak bir kayıtta ek olarak işlemeleri gerektiği ” kararına varıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel