Trabzon'da hemşireye hakarete 24 taksitli ceza!

Trabzon'da hastanede görevli hemşirenin ‘Çocukların hasta ziyareti yasak' uyarılarına rağmen 4 yaşındaki oğlunu hasta ziyaretine getiren M. Y. (33) isimli hasta yakını tartıştığı hemşireye ‘köpek gibi af kurma' diye bağırıp hakaretlerde bulununca 1 yıl ha

Trabzon'da hemşireye hakarete 24 taksitli ceza!

Trabzon'da hastanede görevli hemşirenin ‘Çocukların hasta ziyareti yasak' uyarılarına rağmen 4 yaşındaki oğlunu hasta ziyaretine getiren M. Y. (33) isimli hasta yakını tartıştığı hemşireye ‘köpek gibi af kurma' diye bağırıp hakaretlerde bulununca 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıkan hemşire Ş.l B.(48) ve M. Y. (33) hazır bulundu. Bu ifadelere rağmen mahkeme heyeti sanık M. Y. hakkında, 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan 365 gün hapis kararı verdi. Mahkeme 1/6 oranında iyi hal indirimi yaparak cezayı 304 güne indirerek günlüğü 20 TL'den olmak üzere 6 bin 080 TL para cezasına çevirerek bu cezayı 24 taksitte ödemesine karar verdi.

HAKARET ETTİYSEM ÖZÜR DİLERİM

M. Y. duruşmadaki son savunmasında, "babam 4 yaşındaki oğlunu çok özlediğini söyleyerek ziyaretine getirmemi istedi. Bende 4 yaşındaki oğlumu alarak hastaneye babamı ziyarete gittim. Oğlumla birlikte babamın yattığı odaya girdik. Az sonra bir hemşire odaya gelerek çocuğun girmesinin yasak olduğunu ve çıkmamız gerektiğini söyledi. Bunun üzerine tartıştık. Çocuk ağlamaya başlayınca şuurumu kaybettim. Ne dediğimi hatırlamıyorum. Paniğe kapılmışım. Hemşireye karşı suç kastım yoktur. Eğer hemşireye hakaret ettiysem özür dilerim. Beraatımı isterim' diye savunma yaptı.

ÖZRÜNÜ KABUL ETMİYORUM

Davalı hemşire Ş. B. ise yaptığı savunmada "Her ne kadar sanık pişmanlığını dile getirmiş ise de Özür dilemesi bir şey ifade etmez. Kendisinden şikayetçiyim ve uzlaşmak da istemiyorum. Hak ettiği cezaya çarptırılmasını istiyorum' dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler