Trabzon'da hemşireler yürüdü

 Trabzon'da kamu hastaneleri ile özel hastanelerde görev yapan ebe ve hemşeriler "5 Mayıs Ebeler Günü ve 12 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası" kutlamaları çerçevesinde Trabzon Valilik Bahçesi önünden Atatürk Alanı'na kadar yürüyerek burada sorunlarını dile g

Trabzon'da hemşireler yürüdü

 

Trabzon'da kamu hastaneleri ile özel hastanelerde görev yapan ebe ve hemşeriler "5 Mayıs Ebeler Günü ve 12 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası" kutlamaları çerçevesinde Trabzon Valilik Bahçesi önünden Atatürk Alanı'na kadar yürüyerek burada sorunlarını dile getiren bir basın açıklaması yaptı. 

Aralarında Trabzon Tabibler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan, öğrenci ebe ve hemşirelerin de bulunduğu kalabalık grup, ellerinde dövizlerle Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na gelerek burada meslekte yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yıldızlıgüven Hastanesi Hemşirelerinden Fatma Topuz, neyin kutlamasını yaptıklarını bilmediklerini belirterek" Yaşadığımız bunca sorun, tükenmişlik, şiddet ve mağduriyet altında neyi kutluyoruz. Bu nedenle bu gün kendimizi topluma, sağlık yöneticilerine ve Sağlık Bakanlığı'na anlatmak, sorunlarımızı seslendirmek ve bize kulak verilmesini, sorunlarımızın çözümünde bizimle hareket edilmesini sağlamak amacıyla bir aradayız. Yoğun emek gerektiren hizmetleri verirken bizler diğer gruplara göre düşük maaşla çalıştırılma, ek ödeme alınmasının varsayılarak maaşlara ekstra artış yapılmaması, mesai ücretlendirilmelerinin düşük olması, döner sermayeden yapılan ek ödeme katsayısı, alt taban seviyesinin diğer sağlık çalışanlarından daha düşük tutulması, hekim grubun performansa dayalı ek ödeme alırken hemşirelik grubunun performansa dayalı ek ödeme almaması, hafta sonu, bayram ve ekstra çalışma gibi mesailerin ücretlerin düşük olması, gece çalışmasının toplumsal ve ailevi ilişkileri olumsuz etkilemesi, 24 saat hizmet verme, sürekli sağlıksız insanlar ve yakınları ile çalışma zorunluluğu, baskı, uykusuzluk, ayakta çalışma, yorgunluk, sağlığı ve hayatı tehdit eden hastalığa yakalanma riski ve şiddete maruz kalma gibi nedenlerle yıpranma payının verilmesine ilişkin ücretlendirme sorunları yaşamaktayız. Bunların yanı sıra emeklilik yaşının artması, düşük ücretle taşeron şirket elemanı adı altında hemşire çalıştırılması, servislerde, ünitelerde hemşire sayının az olması, hemşire yetersizliğinin çekilmesi, bundan dolayı 657 devlet memurları kanununa dayanılarak hemşirelerin 40 saattin üstünde çalıştırılması gibi sorunlarda bulunmaktadır" dedi. 

Basın açıklamasında üniversite mezunu hemşirelere KPSS sınavının uygulanmasını eleştiren Topuz, "Hemşire açığı var denilerek halen sağlık meslek liselerinde hemşire yetiştirilmeye çalışılması, oysa üniversite mezunu hemşirelere KPSS sınavının uygulanması ve bu sonuçlara göre atama yapılması, halen üniversite mezunu işsiz birçok hemşirenin bulunması önemli bir sorundur. Amacımız ülkemizi, ülkemizdeki insanları, insan sağlığını ve hizmet kalitesini iyileştirmek, yükseltmek, bir insan ve ailesi olan bizlerinde unutulmamasını ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini, kendilerine ilişkin söz hakkı tanınmasını arz etmektedir. Bu ülkeye hizmet vermiş tüm ülke kahramanlarına, meslektaşlarımıza, bizi yetiştiren hocalarımıza ve bizi destekleyen diğer sağlık ekibi üyelerine sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunarız" diye 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler