Trabzon'da hava kirliliği artıyor

Trabzon’da kış aylarında evsel ısınmada artan katı yakıt kullanımına bağlı olarak hava kirliliği oranlarında da büyük artış yaşandı.Kasım-Aralık aylarında binalardaki kömür kaloriferlerinin ve sobalarının kullanımına bağlı olarak hava kirliliği oranları d

Trabzon'da hava kirliliği artıyor

Trabzon’da kış aylarında evsel ısınmada artan katı yakıt kullanımına bağlı olarak hava kirliliği oranlarında da büyük artış yaşandı.

Kasım-Aralık aylarında binalardaki kömür kaloriferlerinin ve sobalarının kullanımına bağlı olarak hava kirliliği oranları da büyük oranda yükseldi. Özellikle sabah 07.00-09.00 ve akşam 16.00-20.00 saatleri arasında özellikle üst solunum yolu rahatsızlıkları bulunan ve astım olan pastaların Trabzon’da nefes almaları bile zorlaşıyor. Şehrin sahil kesiminin üzerini gündüz saatlerinde bile akşam görüntüsü oluşturan duman tabakası dikkat çekiyor.

Konu ile ilgili Trabzon Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, kirliliğin daha fazla artmaması ve yakıttan tasarruf için, bina kaloriferlerinin ilk yakılma saatlerinin konutlarda 16.00’dan önce kamu da ise 06.00 ile 07.00 arasında gerçekleştirilmesini istiyor. Hava kirliliğini önlemenin en iyi yolu ise şehirde doğalgaz kullanımının yaygınlaşması.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler