Trabzon'da hasta sayısı azaldı

Trabzon'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hastanelerin poliklinik hasta sayısında belirgin bir düşüş yaşanıyor.  Ramazan ayı dolayısıyla hasta muayene sayılarında yüzde 30'luk bir azalma gözlenirken Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kor

Trabzon'da hasta sayısı azaldı
Trabzon'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hastanelerin poliklinik hasta sayısında belirgin bir düşüş yaşanıyor. 
 
Ramazan ayı dolayısıyla hasta muayene sayılarında yüzde 30'luk bir azalma gözlenirken Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koridorların boş olması dikkat çekiyor. Vatandaşlar Ramazan olması münasebetiyle mecbur kalmadıkça doktora gitmemeyi tercih ederken, gelen hasta sayısındaki düşüşte Ramazan'ın yanı sıra yaz tatili nedeniyle köy ve yaylalarda bulunma gibi nedenlerin etkili olduğu belirtildi. 
 
Bunların yanı sıra Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özellikle Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Nefroloji Hastalıkları gibi yan dallarda doktor bulunmaması hastaların mağduriyetine neden oluyor. Dahiliye gibi bölümlerinde doktorların sınırlı olması hastanenin poliklinik sayısının azalmasına neden olduğu öğrenilirken, Ramazan öncesi günde 2 bin 500'lerde seyreden poliklinik ve acil hasta sayısı Ramazan olması münasebetiyle 2 bin'lere geriledi.
 
Hastane yetkilileri, hastalara Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmeleri tavsiyesinde bulunurken, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunmayan yan dallar branşlarının burada tam donanımlı bir şekilde bulunarak tam kapasite ile hizmet verildiğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler