Trabzon'da hamsinin fiyatı el yakıyor

Trabzon’da bugünlerde hamsinin tezgahlarda fiyatı 8 ila 10 TL arasında değişirken, hamsi fiyatlarının bu sezon son yılların en pahalı dönemini yaşadığı belirtildi. Bu sezon vatandaşın ucuz hamsi yiyemediğini belirten balıkçılar bunun nedenini hamsinin ist

Trabzon'da hamsinin fiyatı el yakıyor

Trabzon’da bugünlerde hamsinin tezgahlarda fiyatı 8 ila 10 TL arasında değişirken, hamsi fiyatlarının bu sezon son yılların en pahalı dönemini yaşadığı belirtildi. 

Bu sezon vatandaşın ucuz hamsi yiyemediğini belirten balıkçılar bunun nedenini hamsinin istenilen miktarda avlanmamasına bağlarken, Trabzon’da tezgahlarda yer alan hamsinin de son 15 gündür Gürcistan sularından geldiği belirtiliyor. 

Bu sezon hamsinin fiyatının geçtiğimiz yıllara göre hiç 3 TL altına inmediğini ve 3-15 TL arasında sezon boyunca fiyatının değiştiğini belirten balıkçılar durum böyle olunca vatandaşın da başka balık çeşitlerine yöneldiğini söylediler. 

Öte yandan hamsinin bugünlerde tezgahlarda fiyatı 8-10 TL arasında değişirken, mezgit 8-15 TL, Barbon 15-20 TL, Sargan 17-20 TL, Tirsi 10-12 TL ve istavrit de 8-10 TL arasındaki fiyatlardan alıcı buluyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel