Trabzon'da Halkevi üyelerinden açıklama

 Trabzon'da postane önünde toplanan bir grup Halkevi üyeleri sloganlar eşliğinde Meydan Parkı Atatürk Alanı'na kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması yaptılar.Grup adına konuşan Nurcan Mollaoğlu, dolmuş zamlarını oldu bittiye getiremeyeceklerini söyl

Trabzon'da Halkevi üyelerinden açıklama

 Trabzon'da postane önünde toplanan bir grup Halkevi üyeleri sloganlar eşliğinde Meydan Parkı Atatürk Alanı'na kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması yaptılar.

Grup adına konuşan Nurcan Mollaoğlu, dolmuş zamlarını oldu bittiye getiremeyeceklerini söyledi.

 

 

1.20130121193704.jpg

Mollaoğlu, 2013 yılının Trabzon'a hiç iyi gelmediğini belirterek, "Ülke gündemi ODTÜ direnişi, taşeron işçi cinayetleri, barış görüşmeleri ve Suriye krizi gibi gündemlerle çalkanırken sessiz sedasız yapılan zamlar hayatımızı iyice yaşanmaz hale getiriyor. Trabzon 2013 yılına büyükşehir olarak girdi. İlimiz büyükşehir oldu olmasına ama son bir aydır yaşananlara bakarsak bu durum Trabzon'a hiç iyi gelmedi. Adına 'büyük' sıfatı şehrimiz kan kaybediyor. Son açıklanan nüfus rakamları her şeyi apaçık ortaya seriyor, Trabzon küçülüyor" dedi.

Dolmuş fiyatları yüzde 17 zam yapmanın halkı aptal yerine koyduğunu savunan Mollaoğlu, şöyle konuştu:

"İlimizi yönetenlerin, dolmuş sektörü bu ilin en önemli iş kaynağıdır diyerek zammı savunmaları ise aymazlıktır. Dolmuş zamları bu şehirde yaşayan herkesi doğrudan ilgilendirmektedir. Toplu taşıma hat ve imkanlarından yoksun bırakılmış şehrimizde herkes dolmuşlara mecbur bırakılmaktadır. Trabzonlular kişi başı aylık ortalama 100 lira dolmuşlara vermektedir. Asgari ücretin 800 lira olduğu bir ülkede 4 kişilik bir ailenin dolmuş masrafı 400 lirayı bulmaktadır. Bu zamları yapanlara sesleniyoruz, bu sefer oldu bittiye getirmenize izin vermeyeceğiz."

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler