Trabzon'da Halk sağlığı haftası

 Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü, halk sağlığında önceliğin mevcut sağlık durumunun devamının sağlanması olduğu ifade edildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her yıl Eylül ayının ilk haftasının H

Trabzon'da Halk sağlığı haftası

 

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü, halk sağlığında önceliğin mevcut sağlık durumunun devamının sağlanması olduğu ifade edildi.

 

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her yıl Eylül ayının ilk haftasının Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığı belirtildi.

 

Sağlığın, Anayasa'da yer alan temel insan haklarından biri olduğu vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:

 

"Halk sağlığı kavramı ise çok geniş bir alanı kapsamakta olup engin bir deniz gibidir. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır. Bu hizmetler günümüzde Sağlık Bakanlığımızın 663 sayılı kanun hükmünde kararnamesiyle kurulan Halk Sağlığı Müdürlükleri ile himayesinde bulunan Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri tarafından özenle yürütülmektedir."

 

Halk sağlığında önceliğin mevcut sağlık durumunun devamının sağlanması olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Bu yüzden daha bebeklik ve çocukluk çağlarında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetleri bu alanda verilen ilk hizmetlerdir. Önceki yıllarda, halk sağlığı çalışmalarını daha çok kolera, tifo gibi salgın hastalıklara karşı korunmada alınması gereken önlemler oluşturmaktaydı. Günümüzde ise tedavi süreci uzun ve maliyeti yüksek hastalıklar ulaşım imkanlarındaki artış nedeni ile özellikle bulaşıcı hastalıklar tehdit edici konumlarını sürdürmekte ve halk sağlığını tehdit eden sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle bağışıklama faaliyetlerinde alınan yollar birçok hastalığın elimine edilmesini sağlamış, halkın sağlığının korunmasında önemli mesafeler kat edilmiştir."

 

Açıklamada, günümüzde daha farklı hastalıklarla karşı karşıya kalınmış bulunulduğuna işaret edilerek şu görüşlere yer verildi:

 

"Bu yüzden insan sağlığının korunması açısından sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele, hareketli yaşam, tütün ve tütün ürünlerinin zararları, içme ve kullanma suyu sanitasyonu, kanser taramaları, tuz kullanımı gibi konularda halk eğitimleri başta olmak üzere ağırlıklı çalışmalar yapılmaktadır. İlimizde de hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu hekimlik çalışmaları artarak sürdürülmektedir. Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlığı çalışmaları tedavi edici hizmetlere göre etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır isteyen uzun soluklu çalışmaları gerektirir. Bu uzun soluklu yolda Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürmekteyiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel