Trabzon'da hakim ceza yağdırdı

Balıkesir'de 2 yıl önce 4 kişiyi öldürüp iki çukura gömdükleri iddiasıyla, 4'er kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 5 sanığa, mahkemede ceza yağdı.Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların dördüne 4'er kez, birine de 1 kez olmak üzere topl

Trabzon'da hakim ceza yağdırdı

Balıkesir'de 2 yıl önce 4 kişiyi öldürüp iki çukura gömdükleri iddiasıyla, 4'er kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 5 sanığa, mahkemede ceza yağdı.

Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların dördüne 4'er kez, birine de 1 kez olmak üzere toplam 17 müebbet hapis cezası verdi. Olayda çocukları öldürülen kadınlar, kararın ardından adliyenin önünü birbirine kattı.

Balıkesir'de kahve işleten Mehmet Durna (40), 2010 yılı ocak ayında, kendisinden haraç isteyen başka bir kahvenin sahibi 'Çarli' lakaplı Mehmet Erhan Çetin'i (25) dövdü. Çetin ve arkadaşları, Durna'yı intikam almak için 5 Ocak tarihinde dağlık bölgeye götürüp öldürdükten sonra define için kazılan bir çukura gömdü. Aynı grup, iddiaya göre bu olaydan 4 gün sonra, aralarında bir hesaplaşma olduğu belirtilen 'Arap' lakaplı Serkan Özmen'i (30), Vicdaniye Mahallesi'ndeki evinden kaçırdı ve öldürdü.

Çete, olaya şahit olduklarını öğrendikleri Samet Erkutoğlu (17) ve Ercan Altuntaş'ı (20) da Özmen'i öldürdükleri yere götürdü. Erkutoğlu ve Altuntaş'a, Serkan Özmen'in cesedini, daha önce öldürdükleri Durna'nın cesedinin üzerine gömdüren çete, ardından ikisini de bir başka çukura indirerek öldürdü ve onları da oraya gömdü.

DAVA TRABZON'A ALINDI
Olay sonrası başlatılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan Mehmet Erhan Çetin, Serkan Fındık (31), Kamil Demir (24), Ferdi Duran (24) ve Mustafa İnan (32) tutuklandı. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nin isteği üzerine de dava, güvenlik gerekçesiyle Trabzon'a alındı.

MAHKEMEDE CEZA YAĞDI, İNDİRİM YOK
Tutuklu olarak yargılanan Mehmet Erhan Çetin, Serkan Fındık, Kamil Demir, Ferdi Duran ve Mustafa İnan bugün Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Son ifadelerinde suçu birbirlerinin üzerine atan ve suçsuz olduklarını savunan sanıklar, olayda çocukları öldürülen müdahillerle de sık sık sözlü tartışma yaşadı. Son savunmaların ardından mahkeme heyeti cezaları açıkladı. Mustafa İnan, Ferdi Duran, Serkan Fındık ve Mehmet Erhan Çetin, 4 kişiyi kasten öldürmekten 2'si ağırlaştırılmış olmak üzere 4'er kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kamil Demir ise, Ercan Altuntaş'ı öldürmekten 1 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Mahkeme sanıkların cezalarında herhangi bir indirime gerek olmadığına hükmettiği kararında ayrıca, Mustafa İnan ve Serkan Fındık'a tehdit suçundan 2 yıl 4'er ay, Mustafa İnan ve Ferdi Duran'a da 61636 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten 1'er yıl hapis cezası verdi.

ADLİYE ÖNÜ KARIŞTI
Kararın açıklanmasının ardından sanıklar birbirleriyle sözlü olarak kavga etti. Bu sırada duruşmaya müdahil olarak katılan Ercan Altuntaş'ın annesi Ayfer Altuntaş ile Samet Erkutoğlu'nun annesi Şükran Erkutoğlu, sanıklara "Kaleminiz kırıldı" diyerek ayakkabılarını fırlattı. Cezaevi araçlarının yanına gitmek isteyen iki kadına Adliye polisleri engel olmak istedi. Çıkan arbedede Adliye binası önündeki çiçeklikler devrildi, baygınlık geçiren iki kadın merdivenlere oturup uzun süre ağladı. Ayfer Altuntaş, kırdığı kalemleri Adliye merdivenlerine attı. Polisin elinden kurtulup cezaevi araçlarının çıktığı kapıya koşan Şükran Erkutoğlu, sanıkların binadan ayrıldığını görünce kendisini kovalayan polislerle tartıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel