Trabzon'da "Hac" gerginliği

 Hac için kesin kayıt başvurusunda bulunmak amacıyla Trabzon Müftülüğü önünde sabah namazı sonrasında sıraya giren ve saatlerce kuyrukta bekleyen hacı adayları ile hac şirketi yetkilileri arasında sıra gerginliği yaşandı. Müftülük yetkililerinin de çaresi

Trabzon'da "Hac" gerginliği

 

Hac için kesin kayıt başvurusunda bulunmak amacıyla Trabzon Müftülüğü önünde sabah namazı sonrasında sıraya giren ve saatlerce kuyrukta bekleyen hacı adayları ile hac şirketi yetkilileri arasında sıra gerginliği yaşandı. Müftülük yetkililerinin de çaresiz kaldığı gerginliğe polis ekipleri müdahale etti. 

Sabah erken saatlerde müftülük önünde toplanmaya başlayan yaklaşık 150 kişiliki kalabalık, İl Müftülüğü'ne girmek için mesai saatinin başlamasını bekledi.

1.20120604105656.jpg

Sabah saat 08.00'da kapıların açılması ile birlikte içeri girmeye çalışan hacı adayları ile hac şirketi yetkilileri arasında sıra tartışması yaşandı. İl Müftülüğü yetkilileri, hac başvuruları için sıra halinde hacı adaylarını içeriye alacaklarını söymeleri üzerine gerginlik çıkarken, olay yerine gelen polis ekipleri duruma müdahale etti.

Zaman zaman sert tartışmaların olduğu olayda itiş kakışmalar yaşandı. 

Öte yandan Trabzon'da bu yıl hac kontenjan sayısının 810 olduğu belirtilirken, 13 bin 500 başvuru gerçekleştiği öğrenildi. 810 kişinin yüzde 60'nın Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla, yüzde 40'nın ise özel hac şirketleri aracılığıyla kutsal topraklara gideceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler