Trabzon'da Gürcistan tepkisi!

Trabzon'da bir grup, yakınlarının suçsuz olmalarına rağmen Gürcistan'da tutuklandığını ve haksız muamelelere maruz kaldığını öne sürerek, bu ülkenin Trabzon başkonsolosluğunun önüne siyah çelenk bıraktı. Trabzon'un yanı sıra Rize ile Artvin'den gelen ve G

Trabzon'da Gürcistan tepkisi!

Trabzon'da bir grup, yakınlarının suçsuz olmalarına rağmen Gürcistan'da tutuklandığını ve haksız muamelelere maruz kaldığını öne sürerek, bu ülkenin Trabzon başkonsolosluğunun önüne siyah çelenk bıraktı.

Trabzon'un yanı sıra Rize ile Artvin'den gelen ve Gürcistan'da tutuklanan Türk vatandaşlarına yardım amacıyla kurulan Mağdur Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi bir grup, yakınlarının komşu ülke Gürcistan'da suçsuz olmalarına rağmen çeşitli bahanelerle tutuklandığını ve insanlık dışı muameleler gördüklerini iddia ederek, bu ülkeye tepki göstermek amacıyla kent merkezindeki Trabzon Sanat Evi'nin yakınında toplandı.

Türk bayrakları ve ''Gürcistan, gasbettiğin insanlarımızı geri ver'' yazılı siyah çelenk ile Gürcistan aleyhine çeşitli dövizler ve tutuklanan yakınlarının fotoğraflarını taşıyan grup, ''Gürcistan şaşırma, sabrımızı taşırma'', ''Kahrolsun Gürcistan'' diye slogan atarak Tanjant Yolu'ndan Ortahisar'daki Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti.

Polisin araçların geçişinin engellenmemesi için yolu kapatmamaları yönündeki uyarısı üzerine kaldırımdan yürüyen grup, slogan atıp tekbir getirerek Ortahisar semtine geldi.

Buradaki başkonsolosluğun önüne siyah çelenk bırakmak isteyen grup, çevik kuvvet ekiplerince engellendi. Bunun üzerine gruptan bazı kişiler ile kendilerine izin vermeyen polisler arasında tartışma yaşandı.

Polisin basın açıklaması yapmalarına izin vermesi üzerine grup adına açıklama yapan Mağdur Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, Gürcistan'a giden bazı Türk vatandaşlarının bu ülkede çeşitli suçlamalar yöneltilerek haksız olarak tutuklandığını ileri sürerek, Türk hükümetinin bu ülkede tutuklu Türk vatandaşlarına destek olmasını istedi.

Daha sonra, Kaputoğlu ve gruptan bir kişi, başkonsolosluğun önüne siyah çelenk bıraktı.

Grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel