Trabzon'da girişimci ev hanımları

‘Mum İçinde Trabzon Tarihi Projesi’ kapsamında ev hanımlarının mumdan yaptığı Trabzon’un tarihi ve turistik mekanlarının dekoratif maketlerinin satışlarına Forum Trabzon Alışveriş Merkezi’nde başlandı.Satışlar yapılacağı standın açılışına Trabzon Vali Yar

Trabzon'da  girişimci ev hanımları

‘Mum İçinde Trabzon Tarihi Projesi’ kapsamında ev hanımlarının mumdan yaptığı Trabzon’un tarihi ve turistik mekanlarının dekoratif maketlerinin satışlarına Forum Trabzon Alışveriş Merkezi’nde başlandı.

Satışlar yapılacağı standın açılışına Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Sosyolog Esengül Kibar, Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ın eşi Suna Mercan ve çok sayıda davetli katıldı. Mum İçinde Trabzon Tarihi Projesi çalışmalarını önem veren ve süreci takip eden Bayan Kızılcık, proje kapsamında, dekoratif mum yapımı eğitimi alan 30 ev hanımından girişimci olan 2 bayanın satışlara başladığını ve bir bayanında önümüzdeki günlerde satış yerinin açılacağını söyledi.

Karadeniz kadının girişken bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Sema Kızılcık, projenin amacının kadınların sosyalleşmesini ve meslek sahibi olabilmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Proje ile ev hanımlarının kendilerine güveni geleceğini, ayrıca ekonomik bir kazanç da elde edeceklerini söylemiştik. Bugünde bu çalışmalarımızın meyvelerini görmekteyiz. Ev hanımlarımızın yaptıkları bu eserlerin hepsi takdire şayan kendilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

30 ev hanımı projenin yürütülme sürecinde kendilerini yalnız bırakmayarak, desteklerini esirgemeyen Bayan Kızılcık plaket verdiler.

Öte yandan kadınların el becerilerinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde 19-39 yaş arası 30 ev hanımına Toplum Merkezi'nde, dekoratif mum yapımının yanı sıra satış, pazarlama, iş ve meslek danışmanlığı ile girişimcilik eğitimleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel