Trabzon'da Gezi Parkı protestosu

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda yaşananlarla ilgili Trabzon'da bugün bir basın açıklaması gerçekleştirildi.  Trabzon Hükümet Konağı önünde toplanan KESK üyesi bir grup, ‘Her Yer Taksim, Her Yer Direniş’ şeklinde sloganlar atarak İstanbul Taksim’de yaş

Trabzon'da Gezi Parkı protestosu
İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda yaşananlarla ilgili Trabzon'da bugün bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 
 
Trabzon Hükümet Konağı önünde toplanan KESK üyesi bir grup, ‘Her Yer Taksim, Her Yer Direniş’ şeklinde sloganlar atarak İstanbul Taksim’de yaşanan ‘Gezi Parkı’ olaylarına tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi.
 
Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’nın iktidarın polisi tarafından kimyasal gazla ve sıvılarla işgal edildiğini ileri sürdü. İkinci, “Taksim Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya kalkışan AKP iktidarı Türkiye vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarptı. AKP iktidarı halkın onurlu tepkisine devlet terörüyle karşılık verme yolunu seçti. Hak ve adalet isteyen insanlarımız öldürüldü, onlarcası sakat bırakıldı, binlercesi yaralandı. Bugün Türkiye’de halkın, hak, adalet ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri KESK, DİSK, TTB, TMMOB, TDB üretimden gelen gücünü kullanarak eşit, özgür, demokratik bir Türkiye talebini haykırıyor, AKP iktidarını uyarıyor.
 
Demokrasilerde iktidarlar halka boyun eğdirmeye kalkışmaz. Bilinmelidir ki halk boyun eğmez. Demokrasilerde iktidarlar halkın meşru ve demokratik taleplerini karşılamakla sorumludur. AKP iktidarı derhal bu sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir. KESK olarak, eşit, özgün ve demokratik bir Türkiye’nin kurulması mücadelesinde tarihsel sorumluğumu yerine getirecek halkımızın meşru ve demokratik taleplerinin sonuna kadar yanında olacağız” dedi.
 
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel