Trabzon'da gençlik Hz. Fatıma'yı andı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde "Gençlik Hz. Fatıma'yı Anıyor “adlı bir program düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, sokak röportajları, ilahi ve şiir dinletilerinin ardından "Hz.

Trabzon'da gençlik Hz. Fatıma'yı andı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde "Gençlik Hz. Fatıma'yı Anıyor “adlı bir program düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, sokak röportajları, ilahi ve şiir dinletilerinin ardından "Hz. Fatıma'nın Çağımıza Seslenişi" adlı tiyatro sahneye konuldu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları, meclis üyelerinin de katıldığı programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Programın açılışında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, Hz. Fatıma’nın İslam tarihinin gördüğü ve görebileceği en büyük kadınlardan biri olduğunu kaydederek, "Cennet kadınlarının lideri Medine'nin hanımefendisi Resulullah'ın kalbinde ayrı bir yeri olan bir sevda Peygamber’inin sevdalısı tüm Müslüman kadınlara model olacak şahsiyetli bir kadındır" ifadelerini kullandı.

Tosun, "Bizler geleceği şekillendirecek gençler olarak Ehl-i Beyt’in gözdesi Hz. Fatıma'yı tanımak, anlamak ve bir nebzede olsun yaşatmak için düzenlediğimiz bu geceye katkılarından dolayı Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yaptığı konuşmada Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV),  Hz. Fatma dışındaki yavrularının kendisinden evvel rahmetli olduğunu kaydederek, “Cenabı Allah hepsine rahmet etsin inşallah. Hz. Ali gibi, Hz. Ebubekir gibi, Hz. Osman gibi özellikli olan bir annemizdir Hz. Fatma. Hz. Fatma mütekabil kadın sembolüdür. Bu özellikleri yaşayan sahabenin de dönemi örnek almamız gereken dönem, örnek almamız gereken özelliklerdir. Ne mutlu bu yolda yürüyene. Bu meziyetlere haiz olarak yaşamış, İslam tarihinde örnek olmuş bu şahsiyetlerin yolunda yürüyene” ifadelerini kulandı.

Başkan Genç,  “Diğer bir önemli ifade de yüce peygamberimiz buyuruyor ki iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Yani cennete girmek için iman şart. Ama birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız. Onun için bu gecenin manasına da saygılı olarak birbirimizi sevelim, sayalım, hatamızı kusurumuzu hoş görelim. Bir olalım, birlik olalım, daha çok çalışalım, daha çok üretelim. Hem milletimize hem tüm İslam’a daha çok faydalı olalım” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Seyfullah Kınalı ise yaptığı konuşmada Hz. Fatima’nın önemli bir şahsiyet olduğunun altını çizerek, “Hz. Fatıma Peygamber Efendimizin(SAV) kızı, Hasan, Hüseyin’in annesi bir şahsiyet. Yanı Fatıma annemiz demek Peygamber Efendimiz(SAV) demek, Peygamber Efendimizin(SAV) hayatı demek, Kuran’ı anlamak demek” ifadelerini kulandı. Kınalı, “Önemli bir gece önemli bir şahsiyet. Bugün dünyamız olsun ülkemiz olsun kimi yerlerde savaşlar, kavgalar var. Bütün bu nimetlere rağmen böyle durumlar var. Demek ki bir yer de bir sıkıntılar var. Bu sıkıntının nedeni Kuran’ı ve Peygamber Efendimizi(SAV) tam olarak anlayamadığımızdandır. Fatıma anamız gibi şahsiyetleri anlayamadığımızdandır. Bu gece bu yüzden çok önemli. Bu tür şahsiyetleri çok iyi anlamamız lazım ki dünya bu tür buhranlardan çıksın” şeklinde konuştu.

Katılanların duygulu anlar yaşadığı gece, emeği geçenlere plaket verilmesi ile son buldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel