Trabzon'da Gazze Eylemi !

 Trabzon'da düzenlenen gösteride İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle kınandı. Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda toplanan Özgür-Der Eynesil Temsilciliği, İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubesi, Akçaabat İlim Yolcuları Derneği, Eynesil Furkan-D

Trabzon'da Gazze Eylemi !

 

Trabzon'da düzenlenen gösteride İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle kınandı.
 
Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda toplanan Özgür-Der Eynesil Temsilciliği, İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubesi, Akçaabat İlim Yolcuları Derneği, Eynesil Furkan-Der, Düşünen Gençlik Platformu, Hür Gençlik Hareketi, Mazlum-Der Trabzon Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, çeşitli sloganlar atarak Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'i kınadı.
 
Grup adına açıklama yapan Bahadır Baydar, ümmet olma birliğini ortaya koyma adına toplandıklarını belirterek, "İki gündür Gazze'ye karşı devam eden İsrail saldırıları sonucu biri hamile kadın, ikisi yaşlı ve 6 çocuğun aralarında bulunduğu 18 kişi şehit oldu. Silahsız sivillerin safında orta ve ağır derecede olmak üzere 180'den fazla kişi ise yaralandı. Buna rağmen kahraman Gazze halkı ve İslami Direniş Hareketi Hamas mücadelesine devam ediyor ve İsrail tarafından ortaya atılan ateşkes taleplerine karşı ise ret cevabı verme izzetini kazanıyor" dedi.
 
Baydar, Trabzon'dan Filistin ve Suriye direnişine bin selam gönderdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Nasıl Gazze ile dayanışma içindeysek Halep, Hama, Humus, İdlip ile de dayanışma içindeyiz. Rabbimiz Suriye'de Esed'in yıkılmasını, Gazze'nin ve Kudüs'ün kurtuluşunu nasip etsin. Şeyh Raid Salah'ın ifadesiyle 'özgür Kudüs'ün yolu özgür Şam'dan geçer.' Şehit komutanımız Ahmed el-Caberi'nin Hac farizası için gittiği kutsal beldelerden şahadetinden 3 gün önce döndüğü öğrenildi. Bizler de haccın mebrur, şahadetin kutlu olsun ey şehit diyoruz."
 
İsrail'i kınayan çeşitli pankartlar taşıyan ve sloganlar atan grup, zaman zaman tekbir getirdi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler