Trabzon'da füze kalkanı tepkisi!

Trabzon'da düzenlenen yürüyüşle, füze kalkanı erken uyarı sisteminin Türkiye'ye kurulması protesto edildi.  Atatürkçü Düşünce Dernekleri, çeşitli siyasi partiler ve derneklerin destek verdiği eylemde grup, Uzunsokak'dan Atatürk Alanı'na kadar yürüyerek At

Trabzon'da füze kalkanı tepkisi!

Trabzon'da düzenlenen yürüyüşle, füze kalkanı erken uyarı sisteminin Türkiye'ye kurulması protesto edildi.  

Atatürkçü Düşünce Dernekleri, çeşitli siyasi partiler ve derneklerin destek verdiği eylemde grup, Uzunsokak'dan Atatürk Alanı'na kadar yürüyerek Atatürk büstü önünde açıklama yaptı. "Füze kalkanına hayır. Komşularla savaş istemiyoruz. NATO'ya kalkan füze ile yok olur. Katil ABD Ortadoğu'dan defol. ABD ve İsrail'e kalkan olmayacağız" şeklinde slogan atılan yürüyüşe engelli vatandaşlar ve çocuklar da katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan ADD Trabzon Şube Başkanı Erol Uzun, füze kalkanı erken uyarı sisteminin Türkiye'ye kurulması ve füze dolu gemilerin Karadeniz'e girmesi Türkiye'nin güvenliği, çıkarları ve egemenlik haklarıyla taban tabana zıt olduğunu kaydederek, "Türkiye'yi yönetenlerin söylediği gibi olay, sadece bir erken uyarı sistemi ya da radar üssü ile sınırlı değildir. Füze sistemleri NATO ve ABD gemilerine yüklenecek ve gerektiğinde ateşlenecektir. Füze dolu savaş gemilerinin Karadeniz'e sokulması, Türkiye'nin boğazlar üzerindeki egemenlik haklarını tartışmalı hale getirecektir. Dünyanın bu en barışçı denizini, askeri gerilim ve çatışmanın içine sokabilecek, Karadeniz yeni soğuk savaşın odağı haline dönüştürecektir. Artık ABD ve NATO çevrelerinde de açıkça söylendiği gibi Füze Kalkanı Projesi'nin görünürdeki hedefi komşumuz İran'dır. Daha büyük hedef ise kuzey komşumuz Rusya'dır" . Bu iki ülke de füze kalkanını kendilerine yönelik olarak düşmanca bir eylem olarak gördüklerini açıkça belirtmiştir. Füze kalkanının amacı, ABD ve Batı yayılmacılığının Avrasya'ya yönelik küresel hedefleridir. ABD ve Batı füze kalkanıyla, Avrasya'daki ekonomik, siyasal ve stratejik hedefleri ele geçirme, denetleme ya da kendisine yönelik tehditleri ortadan kaldırma açısından büyük bir avantaj elde edecektir. Bu sistem aynı zamanda İsrail'in güvenliğini sağlamasında anahtar rol oynayacaktır" dedi.

"Füze kalkanı bir savunma değil, saldırı projesidir" diyen Uzun, "Hükümeti, Türkiye'nin çıkarlarına aykırı, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atan, komşularımızı tehdit eden, Türkiye'yi küresel zorbalığın saldırı üssü ve taşeronuna dönüştüren bu politikalardan derhal vazgeçmesi konusunda uyarıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel