Trabzon'da fındık alanı genişledi!

Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon İl Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan, 2002 yılında 50 bin 206 hektar olan fındık dikim alanlarının son 8 yılda 5 bin 234 hektar artarak 2010 yılında 55 bin 409 hektara çıktığını söyledi. Erdoğan, üretim miktarlarının fındık

Trabzon'da fındık alanı genişledi!

Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon İl Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan, 2002 yılında 50 bin 206 hektar olan fındık dikim alanlarının son 8 yılda 5 bin 234 hektar artarak 2010 yılında 55 bin 409 hektara çıktığını söyledi. Erdoğan, üretim miktarlarının fındıktaki periyodisite ve iklim koşullarına bağlı olarak değiştiğini kaydederek “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın 26 Ağustos 2009 tarih ve 27331 sayılı ‘fındık üreticilerini alan bazlı gelir desteği ve alternatif ürüne geçen üreticilere telafi edici ödeme yapılmasına dair kararın uygulanmasına ilişkin tebliğ’ gereğince geçtiğimiz yıldan bu yana fındık üreticilerine dönüme 150 TL destekleme ödemesi yapılıyor. Ayrıca eğitimi yüzde 6’dan az olan 1., 2. ve 3. sınıf tarım arazisinde bulunan fındık alanlarının sökülmesi halinde halinde kivi, çilek, bodur elma, likaba ve seracılığı çiftçilerimize tavsiye etmekteyiz” dedi.

Erdoğan, çay ve fındığın haricinde, hayvancılığın da desteklendiğini belirterek devletin verdiği desteklerden yararlanılarak çiftçilerin hayvancılığa yönelmesini tavsiye etti. 20 süt sığırı bakan bir ailenin yılda 20 bin TL destek aldığını ve 12 aya bölündüğünde de aylık bin 200 TL’ye karşılık geldiğini ve bu imkanın Trabzon ve çevre illerde daha yüksek oranlarda değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan “Süt, Besi Sığırcılığı, Hayvan Islahı, Küçükbaş Hayvancılık işletmelerinin artırılması ile bölgede hayvancılık sektörü gelişme kaydedebilir. Hayvancılık önemli bir üretim olduğu kadar ticari bir faaliyettir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel