Trabzon'da fıkra gibi olay !

Trabzon'da bir restoranın fırın bölümünün dar olması yüzünden, ekmek ve pide yapılırken kullanılan küreğin sapının sokaktaki Yayalar için tehlike oluşturması nedeniyle, duvara asılan "Kürek Sapına Dikkat" yazılı uyarı işe yaramayınca, sorun fırının yerini

Trabzon'da fıkra gibi olay !

Trabzon'da bir restoranın fırın bölümünün dar olması yüzünden, ekmek ve pide yapılırken kullanılan küreğin sapının sokaktaki Yayalar için tehlike oluşturması nedeniyle, duvara asılan "Kürek Sapına Dikkat" yazılı uyarı işe yaramayınca, sorun fırının yerinin değiştirilmesiyle çözüme kavuşturuldu.

 Atapark semtindeki İnönü Caddesi Mumcular Sokak'ta yer alan bir restoranın giriş katındaki, müşterilerin yemek yediği bölüme, restoran sahibi Hasan Demirci tarafından yaklaşık 2 yıl önce pide yapmak için fırın inşa edildi.  

Pideleri fırına vermek için kullanılacak yaklaşık 4 metre uzunluğundaki küreğin, küçük ve dar olan fırında nasıl kullanılacağını hesap edemeyen Demirci, küreğin fırında çalışan ustabaşı Mustafa Baş tarafından rahatlıkla kullanılamaması nedeniyle restoranın duvarının bir bölümünü kırarak pencere oluşturdu.

Küreğin sapının pencereden sokağa çıkmasını sağlayarak fırına rahatlıkla pide sunulmasını sağlayan Demirci, böylece kürek sorununa komik fıkralarıyla bilinen "Temel usulü" bir çözüm buldu.

İşletme sahibi Demirci'nin bulduğu bu çözüm, bir süre sonra, Mustafa Baş'ın çalışırken küreği fırına pide koymasının ardından hızla geri çekmesi sırasında sapının sokaktan geçen yayalara çarparak yaralanmalarına neden olması sebebiyle, sorun olmaya başladı.

Bu duruma da ilginç bir çözüm bulan Demirci, yayaların, pencereden aniden sokağa çıkan kürek sapından korunması için duvara "Kürek Sapına Dikkat" yazılı bir uyarı yazısı astı.

Buna rağmen yayaların durumdan şikayetçi olması ve işi bırakan Baş'ın yerine Gaziantepli fırın ustası Mehmet Yılmaz'ın işe başlamasıyla, kürek sapı sorununa kalıcı bir çözüm arayışına gidildi.

Restoranın giriş katında yapılan fırının bu şekilde sağlıklı çalışamayacağını fark eden Demirci, Yılmaz'ın da önerisiyle fırını Bodrum kata taşıyarak, yayalara rahat nefes aldırdı.

-Gaziantepli usta durumdan memnun-

20 yıldır Trabzon'da fırıncılık yapan ve restoranda bir süre önce işe başlayan Gaziantepli fırın ustası Mehmet Yılmaz, yeni yapılan fırında rahat bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Kürek sapıyla ilgili olayın insanların ilgisini çektiğini anlatan Yılmaz,

"Burada işe başlamadan önce kürekle ilgili yaşanan olayı insanlardan ben de duymuş ve gülmüştüm. Daha sonra burada işe girince fırının gerçekten dar bir alanda olduğunu, kürek sapının pencereden dışarıya çıkmak zorunda kaldığını gördüm. Restoran sahiplerinin bu soruna kalıcı bir çözüm bulabilmeleri için fırını alt kata taşımaları, haliyle beni de sevindirdi" diye konuştu.

Yeni fırının yapılmasıyla kürek sapının da sorun olmaktan çıktığını ifade eden Yılmaz, "Şimdi rahat bir şekilde çalışarak pideleri sorunsuz olarak çıkarıyoruz" dedi.

-"Kürek sapı artık içerde"-

Restoran şefi Ercan Çömez ise, eski fırında yapılan hesaplama hatasını fırını bir alt kata taşıyarak çözdüklerini belirterek, "Bu olay insanların ilgisini çekti. Kürek sapı artık içerde ve pencereden dışarıya çıkmıyor. Yeni fırının alt kata yapılmasıyla eski fırının bulunduğu alanda açılmış oldu. Kürek sapının çıkması nedeniyle açtırdığımız pencereyi de kapattık. Artık kürek sapıyla ilgili bir problemimiz yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler