Trabzon'da fesat davasında ilk karar!

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) bazı ihalelere fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri ve özel belgede sahtecilik yaptıkları öne sürülen bazıları KTÜ çalışanı 15 kişi hakkında açılan davada "görevsizlik kara

Trabzon'da fesat davasında ilk karar!

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) bazı ihalelere fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri ve özel belgede sahtecilik yaptıkları öne sürülen bazıları KTÜ çalışanı 15 kişi hakkında açılan davada "görevsizlik kararı" vererek dosyayı Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi.

Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne yapılan, KTÜ bünyesinde yolsuzluk yapıldığı ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından 10 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan bazıları KTÜ çalışanı sanıklar A.S, S.A, E.A, M.Ç, C.K, Z.Y, O.Ç, M.M.S, M.İ, Y.K, N.C.G, B.K, S.K, İ.Ç. ve Y.B'nin yargılanmasına başlandı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, mahkeme heyeti, söz konusu sanıkların asliye ceza mahkemesinde yargılanması gerektiğini belirtip "görevsizlik kararı" vererek, dosyayı Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi.

Bu mahkemenin aksi yönde karar vermemesi halinde sanıkların yargılanmasına Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 6 ay süren teknik takibin ardından 15 sanığın ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı, sanıkların KTÜ'deki bazı bilişim ihalelerine fesat karıştırdıkları, özel belgede sahtecilik yaptıkları ve rüşvet alıp verme suçlarına karıştıkları anlatılıyor.

İddianamede, bazı sanıkların ihaleye katılma yeterliliğine ve koşullara sahip olmayan kişilerin ihaleye katılmasını ya da gizli tutulması gereken bilgilere başkalarının ulaşmasını sağladığı belirtildi. KTÜ'de ihale yapmakla görevli diğer sanıkların da normal şartlarda açık ihale yöntemi ile yapılması gereken ihaleyi kasıtlı olarak üçe bölerek doğrudan temin yoluyla ihaleye çıkabilmek için alınması gereken ürünleri parçalara ayırarak doğrudan temin sınırının altına düşürüp alım yaparak ihaleye fesat karıştırdıkları ifade ediliyor.

Bazı sanıkların da ihale sürecinde özel belgede sahtecilik yapmak ya da rüşvet alıp vermek suçlarına karıştıkları anlatılan iddianamede, KTÜ'de yolsuzluk yapılan bir açık ihale ile 7 doğrudan temin alım ihalesinin toplam değerinin 687 bin 780 bin lira olduğuna işaret ediliyor. İddianamede, 15 sanığın "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından 10 yıldan 27 yıla kadar hapsi isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel