Trabzon'da felaketin canlı tanığı konuştu!

Pazartesi günü aşırı yağmur Trabzon'un Yomra ilçesi Taşdelen köyünde sel ve heyelana neden olmuştu. Pazartesi günü aşırı yağmur Yomra ilçesi Taşdelen köyünde sel ve heyelana neden olmuştu. Heyelanda sel sularına kapılan Şakire Ateş ile Neriman Ateş hayatl

Trabzon'da felaketin canlı tanığı konuştu!

Pazartesi günü aşırı yağmur Trabzon'un Yomra ilçesi Taşdelen köyünde sel ve heyelana neden olmuştu. Pazartesi günü aşırı yağmur Yomra ilçesi Taşdelen köyünde sel ve heyelana neden olmuştu. Heyelanda sel sularına kapılan Şakire Ateş ile Neriman Ateş hayatlarını kaybetmişti. Arama kurtarma ekipleri Şakire Ateş’in cansız bedenine ulaşmıştı. Neriman Ateş’i arama çalışmaları ise sürüyor.

Felaket gününün canlı tanığı 53 yaşındaki Aydın Önal, yaşadıklarını anlattı. Önal, "Araba ile Taşdelen köyüne gidiyordum. Sağanak yağmur nedeniyle Yomra deresi kabarık akıyordu. Köye yaklaştığımda yolların kapandığını gördüm. Kayalar ve toprak hızla dereye akıyordu. Araçtan indim ve bir yere sığındım. Sığındığım yerden akan suya bakarken karşıdan toprağın kayarak dereye düştüğünü fark ettim ve üzerinde üç kişinin olduğunu görünce insanların ölmesine razı olmadım. Koşarak dereye atladım. Birinin elinden tutmak isterken kaçırdım ve sonrasında çocuk olduğunu fark ettiğim birini buldum. Sarıldım ona ve kurtarmaya çalışırken sular bizi getirmeye başladı. Akıntılar bizi sürükledikçe sürüklerken azgın sular arasında hem kendimi hem de küçük kızı kurtarmaya çalışıyordum. Sonrasında bir dalı tuttum ve bir elimle ağlayan küçük kızı, diğer elimle dalı tutarak saatlerce bekledim" dedi.

Önal, bir süre sonra arama kurtarma ekiplerinin gelerek kendisini ve 6 yaşındaki Büşra Akyüz’ü dereden çıkardığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler