Trabzon'da fazla çalışıyorum deyince cezaevine döndü

Trabzon'da serbest denetimlik yasasından yararlanarak cezaevinden tahliye edilen fırın ustası, çok çalışıyorum diye mazeret bildirmeden bu yasayı ihlal edince yargılandığı mahkeme tarafından 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılarak cezaevine gönderildi.Tra

Trabzon'da fazla çalışıyorum deyince cezaevine döndü

Trabzon'da serbest denetimlik yasasından yararlanarak cezaevinden tahliye edilen fırın ustası, çok çalışıyorum diye mazeret bildirmeden bu yasayı ihlal edince yargılandığı mahkeme tarafından 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılarak cezaevine gönderildi.

Trabzon'da Serbest denetimlik yasasından yararlanarak cezaevinden tahliye edilen C. A (33) isimli hükümlü, serbest denetimlik yasası kapsamında kendisine verilen kamuda ücretli çalışma kararını yerine getirmeyince TCK 292/1 maddesi gereği ‘Hükümlü ve Tutuklunun kaçması' maddesi gereğince hakkında dava açıldı.

Trabzon Sulh ceza mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıkan C. A hazır bulundu. Mahkeme başkanı denetimli Serbestlik kapsamında Trabzon ‘E' Tipi kapalı Cezaevinden tahliye edilen C.A'ın serbest denetimlik kapsamında kendisine verilen 3 ay imza karşılığı kamuda ücretsiz çalışma cezasını yerine getirmediği gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme Başkanı mazereti olmamasına rağmen imza atma yükümlülüğünü ikinci kez uyarılmasına rağmen yerine getirmediği gerekçesiyle 7 gün içerisinde tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

GECE SABAHA KADAR ÇALIŞIYORUM

Denetimlik serbestlik yasasını kapsamında kendisine verilen ‘Ücretsiz kamuda çalışma' cezasını yerine getirmesinin mümkün olmadığını belirten C.A, son savunmasında mahkeme başkanına yalvararak affedilmesini isteyerek,‘Ben fırın işçisiyim. Geçe sabaha kadar çalışıp ekmek çıkarıyorum. Zaten kamu görevimi yerine getiriyorum. Bu yüzden de gündüz yatıyorum. Çok yorulduğum için bu görevi yerine getiremedim. Zaten bende bir yerde kamu görevi yapıyorum. Vatandaşların ekmek yiyebilmeleri için uğraşıyorum' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel