Trabzon'da F tipi sandalye mahkumu

Sağlık Bakanlığının yüzde 94 özürlü raporu verdiği 47 yaşındaki Coşkun Koç, 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefetten 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılarak Trabzon Bahçecik Ceza Evine gönderildi. Bir aydır kapalı “F” tipi cezaevinde

Trabzon'da F tipi sandalye mahkumu

Sağlık Bakanlığının yüzde 94 özürlü raporu verdiği 47 yaşındaki Coşkun Koç, 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefetten 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılarak Trabzon Bahçecik Ceza Evine gönderildi. Bir aydır kapalı “F” tipi cezaevinde tutuklu bulunan Coşkun Koç’un belden aşağı bölümü bulunmadığı için cezaevindeki bakımını kalmış olduğu koğuştaki kader arkadaşları yapıyordu. Aklı dengesinin de yerinde olmadığı ifade edilin Koç, dün Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları hastanesinde kalbinde biri ana damar olmak üzere 3 damarın tıkalı olduğu gerekçesi ile anjiyo oldu. Koç, yetkililerden 2022 sayılı özürlü ve bakıma muhtaçlı kişiler cezalarını evde çekebilir kanununun kendisine de uygulanmasını bekliyor.
SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

en.20131202222123.jpg


Git gide sağlık durumu ağırlaşan Coşkun Koç’un hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar “F” tipi cezaevine koyuldu. Trabzon adliyesinde görülen duruşmasında 4 yıla mahkûm edilen Koç’un ailesi ise kendisinin affedilmesini istiyor.  Bacakları olmayan ve kalbinde de sağlık sorunu olan Trabzon Sağlık il müdürlüğü doktorlarından son olarak yüzde 94 özürlü raporu alan Coşkun Koç’un cezaevindeki bakımını “Engelliler Derneğinden” kendi gibi engelli arkadaşı Abdullah Şinasi’nin üstlendiği öğrenildi. Şinasi, Hergün cezaevine giderek arkadaşının bakımını yaptığı öğrenildi.
OĞLUM SUÇSUZDUR
Oğlunun sağlık durumun çok ağır olduğunu ifade eden Cahite Koç, “ Oğlumun durumu her geçen gün daha çok kötüye gidiyor. Buna bir çare bulunması gerekli. Oğlum silah taşımaz biraz cahildir ve aklı yerinde de değildir. Birisi silahı yakalatmış oda üstüne almış. Onun kesinlikle silah ile işi olmaz. Oğluma verdikleri ceza ile onu cezaevinde çürümeye derk ettiler. Zaten sakay bacakları yok kalbinde de sorun var. Cezası evde çekilsin bari buna da razıyım.”dedi. Coşkun Koç’un arkadaşı Abdullah Şinasi, “ 2022 sayılı kanuna göre arkadaşım cezaevinde tutulmaya bilinir. Bu kanunda özürle ve bakıma muhtaç engellileri içeriyor. Rica ediyorum bu kapsamda serbest bıraksınlar.”ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel