"Trabzon'da eylem düzenlenebilir"

Eskişehir'de gözaltına alınan emekli hava istihbaratçı Albay Hakan Büyük'ten Balyoz Darbe Planı'nın yanı sıra, 'Karadeniz Bölgesi Tehdit Değerlendirmesi' başlıklı skandal bir slayt daha çıktı.Genelkurmay Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı başlıklı slaytt

"Trabzon'da eylem düzenlenebilir"

Eskişehir'de gözaltına alınan emekli hava istihbaratçı Albay Hakan Büyük'ten Balyoz Darbe Planı'nın yanı sıra, 'Karadeniz Bölgesi Tehdit Değerlendirmesi' başlıklı skandal bir slayt daha çıktı.

Genelkurmay Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı başlıklı slaytta darbe sonrası alınacak sıkıyönetim önlemlerinin dahi planlandığı görülüyor. Planda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeli olması sebebiyle ilan edilecek sıkıyönetime Karadenizlilerin direniş gösterebileceğinden bahsediliyor. 2003 yılında hazırlanan slaytta, "Karadeniz insanı, silaha düşkün, çabuk sinirlenen, aceleci, inatçı ve provokasyona açık yapısıyla tanınmaktadır. Söz konusu özellikleriyle psikolojik harekât faaliyetleri açısından hassasiyet arz eder.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeli olması sebebiyle, ilan edilecek sıkıyönetime Karadenizlilerin direniş gösterebileceği, bu nedenle güncellenecek EMASYA planlarında, Karadenizlilerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelere özel hassasiyet gösterilmesi gerektiği" ifadeleri yer alıyor.

Slaytta, misyonerlere dönük eylemlerin dahi düzenlenebileceği iddiası da bulunuyor. Bu iddiayı slaytta yer alan, "Trabzon'da etkin faaliyet gösteren Santa Maria Kilisesi başta olmak üzere bölücü faaliyetlerde bulunan kurum ve şahıslar ile 'İnanç Turizmi' maske ve mazeretiyle bölgeye gelen kişilere yönelik eylemler düzenlettirilebileceği" ifadeleri gündeme getirdi.

Slaytta, "İstanbul başta olmak üzere Karadenizlilerin yoğun olarak yaşadığı yerleşim bölgelerinde ve Adapazarı gibi nüfuz sahibi oldukları illerde PKK terör örgütü ile azınlıklara yönelik eylemler düzenlenerek, ülke sathında yaygınlaştırılabileceği" şeklinde ifadeler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel