Trabzon'da ev bağışladı

FRANSA'da yaşayan gurbetçi işadamı, memleketi Samsun'da evlerinden birini şehit eşi Çakır Emine Bilir'e, bir diğerini ise Erzincan'da askerlik yaptığı sırada kendisini ziyaretine giderken trafik kazasında anne ve babasını kaybeden asker Ümit Akgül ile iki

Trabzon'da ev bağışladı

FRANSA'da yaşayan gurbetçi işadamı, memleketi Samsun'da evlerinden birini şehit eşi Çakır Emine Bilir'e, bir diğerini ise Erzincan'da askerlik yaptığı sırada kendisini ziyaretine giderken trafik kazasında anne ve babasını kaybeden asker Ümit Akgül ile iki kardeşine bağışladı. Bağışçı isminin açıklanmasını istemezken, tapuları Samsun Valisi İbrahim Şahin makamında ailelere teslim etti. 

Fransa'da yaşayan Samsunlu bir işadamı kentte yaptığı inşaat yatırımlarından iki dairesini şehit ailelerine bağışlamak istediğini belirterek Valilikle bağlantıya geçti. Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonucunda iki aile belirlendi. Hayırsever işadamı ile gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında iki sıfır dairenin birini 1995 yılında Sarıkamış’ta şehit olan Jandarma Er Recep Bilir'in eşi Çakır Emine Bilir'e bağışlanmasına karar verildi. 

Diğer daire ise Terme İlçesi’nde geçen 17 Ocakta askerdeki çocukları Ümit Akgül’ü ziyaret etmek için Erzincan’a giderken içinde bulundukları minibüsün otomobille çarpışması sonucu hayatını kaybeden İmdat ve Şehri Akgül çiftinin 3 çocuğuna verildi. 

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in, makamında düzenlenen programda, şehit Recep Bilir'in eşi Çakır Emine Bilir ve kazada ailesini kaybeden asker 20 yaşındaki Ümit Akgül ile kardeşleri 19 yaşındaki Yücel ve 16 yaşındaki Songül Akgül’e bağışlanan iki dairenin tapuları teslim edildi.

Vali Şahin, Fransa'da yaşayan hayırsevere bağışından dolayı teşekkür ederek, "Özellikle inşaat bittikten sonra veya tapu verme noktasına geldikten sonra kendileri ile görüşeceğimizi söyledik. Fakat kendisi ismini açıklamamızı istemedi. 'Sadece bunu biz medyadan duyarsak bizim için yeterli, çünkü öne çıkmak istemiyoruz. Nihayetinde bir hayır yapacağız, dolayısıyla çok fazla tarafımızın bilinmesi kendi şahsımız açısından doğru bulduğumuz bir şey değil' dediler. Biz de saygıyla karşıladık. Bu ailelerin tespitiyle ilgili kendileriyle sürekli temas halinde olduk. Özellikle şehit ailelerine verilmesini istemişti. Çok önemli bir fedakarlık. Samsun'daki diğer iş adamlarına, inşaat sektöründe çalışanlara da örnek olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Adını vermek istemeyen hayırsever işadamının şehit ailelerine verilmek üzere bir daire de Trabzon’da bağışladığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler