Trabzon'da esnafa tarife uyarısı

HEDEF HEM DENETİM HEM TURİZME KATKI SAĞLAMAK“Son yıllarda gerek yazın, gerekse kışın önemli sayıda yerli ve yabancı turist ilimizi ziyaret etmektedir. İlimizde misafir ettiğimiz turistlerden, mal ve hizmetlerin bedelinin değişken olduğu, fiyatların gerçek

Trabzon'da esnafa tarife uyarısı

HEDEF HEM DENETİM HEM TURİZME KATKI SAĞLAMAK

“Son yıllarda gerek yazın, gerekse kışın önemli sayıda yerli ve yabancı turist ilimizi ziyaret etmektedir. İlimizde misafir ettiğimiz turistlerden, mal ve hizmetlerin bedelinin değişken olduğu, fiyatların gerçekçi olmadığı yönünde çok sayıda şikayet alınmaktadır. Bu durumun, ilimiz turizmini olumsuz etkilememesi için kayıtsız esnaf ve tarife denetimleri sürdürülmektedir.    5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu hükümleri uyarınca, ilimizde 49 Meslek Odası ile  Birliğimiz faaliyet göstermektedir. Yasanın, 62. maddesi hükmü uyarınca Meslek Odalarının hazırladığı fiyat tarifeleri, Birlik yönetim kurulunca onaylandıktan sonra yürürlüğe girmektedir. 

AMAÇ HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇMEK

İlgili hüküm uyarınca 2014 yılında Trabzon ilinde ekmek başta olmak üzere simit, pide, pasta, yemek, taksi, dolmuş, minibüs, servis araçları, kahve, çay, meşrubat, kuru temizleme, çamaşır, otopark, çeyiz,  hamam, halı yıkama, pansiyon, internet kafe,  fotoğraf gibi ürün ve hizmetlerde fiyat tarifesi onaylanarak, yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede, vergi mükellefiyet kaydı olmayan veya vergi mükellefiyeti olup Meslek Odası ve Esnaf Sicil kaydı olmayan esnaflar da tespit edilerek, tarife ile çalışan esnaflara karşı haksız rekabet yapmasının da önüne geçilmeye çalışılmaktadır. 

ESNAFIMIZ TARİFESİNİ ALMALI KURALLARA UYMALI

Tarifeye tabi ve tarifesi onaylanan mal ve hizmetlerde henüz tarifesini almamış esnafın tarifesini almasını diliyor ve bekliyoruz. Vergi, sicil ve Meslek Odası kaydı olmayan esnafların da haklarında işlem yapılmadan bir an önce vergi mükellefiyeti tesis etmesini, esnaf siciline ve Meslek Odasına kayıtlı olmasını ve ayrıca  tarifeye tabi meslekle iştigal ediyor ise mutlaka fiyat tarifesi almasını diliyor ve bekliyoruz. “

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler