Trabzon'da Eski Başkanlar biraraya geldi

Trabzon Belediye Başkanlığı’na ikinci kez aday olan M. Volkan Canalioğlu, kendisine her zaman büyük saygı duyduğunu ifade ettiği; Trabzon’un 1984-1989 dönemi Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu’yu ziyaret etti.Trabzon Belediye Başkanlığı’na aday olduğu 20

Trabzon'da Eski Başkanlar biraraya geldi

Trabzon Belediye Başkanlığı’na ikinci kez aday olan M. Volkan Canalioğlu, kendisine her zaman büyük saygı duyduğunu ifade ettiği; Trabzon’un 1984-1989 dönemi Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu’yu ziyaret etti.

Trabzon Belediye Başkanlığı’na aday olduğu 2004 yılında Orhan Karakullukçu’yu ziyaret ederek kendisinden öneriler aldığını belirten Canalioğlu, “Orhan Karakullukçu Trabzon’un unutulmaz Belediye Başkanlarındandır. 2004 yılı Mart ayında aday olduğumda da kendisini ziyaret etmiştim. Orhan abi benim için çok önemlidir. Onun döneminde birleştirici bir belediye vardı.. Onlar geldi ayrıştırdı.. Biz geldik düzelttik, şimdi yine ayrıştırdılar. Ama 30 Mart’ta sosyal demokrat Belediyeciliğinde yine güler yüzlü, insan odaklı Belediye yeniden geri gelecek” dedi..

“CHP’NİN POLİTİKASI DOĞRUDUR”

Orhan Karakullukçu, CHP’nin büyük bir sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “CHP bu ülkeyi kurarken topyekün olarak bu halkı bir araya topladı. CHP’nin şu andaki politikası doğrudur. Kılıçdaroğlu CHP için bir şanstır. Takım halinde çalışan liderlere ihtiyaç var. Kılıçdaroğlu da bu doğrultuda iyi bir liderdir. Volkan Canalioğlu ise Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Trabzon için başarılı çalışmalara imza atmıştı. Seçildiği taktirde daha da başarılı olacağına inanıyorum.”

“ASAR-KESERİM DÖNEMİ BİTTİ”

“Asar keserim dönemi bitti. İnönü’nün ünlü bir lafı vardır. Bir olay karşısında bir yetkili 24 saat sonra kararını vermeli diye. Ama kararı verirken de kararlı olacaksın. Başbakan panikledi.. ‘CHP iktidara gelirse memurlara maaş veremezler’ diyorlar. Böyle saçmalık olabilir mi,.? Sizden önce iktidara gelenler memurlara maaş veremediler mi? Suriyelilere 4 milyon dolar harcadılar, emeklilere 30 lira zam veriyorlar. Bir söz var.. ‘Kendi başını bağlayamaz, gider gelin başı bağlamaya çalışır’ Bunlar da böyle.. Bana ne Suriyeliden.. Kendi işçini, emeklini, memurunu düşün önce. Türkiye’yi asla bölemezler.. Her şeyin bir bedeli vardır.. Bu toprakları bölmeye çalışanlar önce bu bedeli ödemelidir. Devlet uyuyorsa bizim gözümüze uyku girmemeli.. Biz uyanık durmalıyız.. “

“CUMHURİYET’İN BİR EKSİKLİĞİ VAR”

“Cumhuriyetin bir eksikliği var.. Cumhuriyet, Abdulhamit döneminin yetiştirdiği bir Mustafa Kemal yetiştiremedi.. Cumhuriyet dönemi Atatürk gibi bir dahi yetiştirmeliydi. Fanilerle dahileri karıştırmamalıyız. Başbakan ‘Cumhuriyet’in yaptıklarından fazla işler yaptık’ diyor. Cumhuriyet’in kaç doktor, mühendis, teknisyeni vardı. Ne kadar borcu vardı. Kaç işçisi, kaç traktörü vardı.. Sen de bu Cumhuriyet’in eserisin.. Seni de bu Cumhuriyet yetiştirdi. Bu Cumhuriyetin yetiştirdikleri ile yaptın bu çalışmaları..” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel