Trabzon'da Erkeklere ne oluyor?

Trabzon’da son günlerde kadına karşı şiddet olaylarında artış görüldüğü gözlemlendi. Son iki gün içerisinde kadına şiddet olayından polis merkezlerine gelen ihbar sayısı bir hayli kabarık olurken bu durum en fazla ilçe merkezleri ile kırsal alanlarda görü

Trabzon'da Erkeklere ne oluyor?

Trabzon’da son günlerde kadına karşı şiddet olaylarında artış görüldüğü gözlemlendi. Son iki gün içerisinde kadına şiddet olayından polis merkezlerine gelen ihbar sayısı bir hayli kabarık olurken bu durum en fazla ilçe merkezleri ile kırsal alanlarda görülüyor. Son 48 saat içerisinde Trabzon’da bulunan emniyet kuruluşlarında 8 kadına şiddet gördüğü gerekçesi ile yasal işlem yapıldı.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET

En çok eşler dövüyor

Türkiye genelinde şiddet gören kadınların son 7 yılda sayılarında artış görüldüğünü tespit eden uzmanlar 7 yılda yüzde bin 400 oranında artış olduğunu gözlemledi.  Kadınların en çok eşleri ya da sevgilileri tarafından, ev içi şiddete maruz bırakıldığı da bildirildi.  Uzmanlar, ''Toplumsal cinsiyete dayanan roller iktidar ilişkilerini yansıtmakta ve erkeğin kadına hükmetmesini meşrulaştırmaktadır. Erkek egemen dil ve kültür ortamı, hem özel hem toplumsal alanda cinsiyete dayalı ayrımcılığın bir araç olarak kullanılmasının ve yeniden üretilmesinin temel taşıyıcıları olmuştur. Devletin, hem özel hem kamusal alanda mevcut olan şiddeti görmezden gelmesi, yok sayması, toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı etkili politikalar geliştirmemiş olması, kadına yönelik şiddeti sürekli kılmaktadır. Bu şiddetin, erkekler ve kadınlar arasındaki eşit olmayan güç ilişkilerinin bir göstergesi, kadınları zorla bağımlı bir konuma sokmanın toplumsal mekanizmalarından biri olarak, kadını ekonomik ihtiyaçlarından, sosyal haklarından yoksun bırakmaktadır.'' Şeklinde ifade ediyorlar.

Barolar kadınların yanında

Türkiye Genelinde barolar kadına şiddet olaylarında şiddet gören kadınların yanında olmaya devam ediyor. Şiddet gören kadınlara avukatlık hizmeti veren barolar kadınların hiçbir zaman yalnız kalmadıklarını gösteriyor.

Trabzon’da şiddet gören kadınların şiddet hikayeleri  

 

Koruma kararını kaldırdı şiddet gördü

Erdoğdu mahallesinde yaşayan E.K (35)  17 yıllık eşinden sürekli şiddet gördüğü gerekçesi ile emniyet güçlerinden yardım istedi.  E.K’ye resmi makamlara koruma kararı verince eşi T.K (36) bu duruma daha çok sinirlendi. Eşinin bu sinirlenmesinden korkan E.K koruma kararının kaldırılmasını istedi. Kararın kaldırıldığı günü eşi tarafından yine darp edildi.

Trabzon’da Şiddetten bıkıp evi terk edince

Bir diğer olay ise Trabzon’un Araklı ilçesi Merkez Mahallelerinden olan Özgen Mahallesinde meydana geldi. A.L (29) isimli genç kadın şiddet gördüğünden dolayı bir süre önce eşinden ayrı yaşamaya başladı.Eşinin kendisinden ayrı yaşamasına sinirlenen K.L (31) bu sefer şiddeti daha da arttırdı. Şiddetten bıkan genç kadın polis ekiplerinden yardım istedi. Hakkında koruma kararı çıkarılan genç kadın polis gözetimine alındı.

Sürekli tehdit ve küfür

Trabzon’un en güzide semtlerinden olan Beşirili mahallesinde yaşayan S.Y (40) 19 yıldır evli olduğu eşi tarafından sürekli şiddete maruz kalmadığından eşini bıkarak evden uzaklaştı. Devlet tarafından koruma kararı çıkarılan kadın 6 aydır görmediği eşinden sürekli tehdit mesajları alıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler