Trabzon'da Erdoğan'a hakaretten görevden alındı

Trabzon’da bir okul müdürü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde sosyal paylaşım adresi üzerinden ‘hakaret ettiği’ iddiasıyla hakkında açılan idare soruşturma neticesinde görevden alındı. Başka bir okula öğretmen olarak atanan E.N.

Trabzon'da Erdoğan'a hakaretten görevden alındı
Trabzon’da bir okul müdürü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde sosyal paylaşım adresi üzerinden ‘hakaret ettiği’ iddiasıyla hakkında açılan idare soruşturma neticesinde görevden alındı. Başka bir okula öğretmen olarak atanan E.N. hakkında ayrıca adli soruşturma başlatıldı. 
 
İddiaya göre, Ortahisar'da bulunan Yalıncak Ortaokulu Müdürü E.N. hakkında, yaklaşık 6 ay önce sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ ettiği iddiası ile yapılan bir şikâyet üzerine idari soruşturma başlatıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettişlerce yürütülen soruşturmada ifadesi alınan müdür E.N, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiası ile 4 ay önce görevden alınan E.N, Arsin ilçesindeki endüstri meslek lisesine tarih öğretmeni olarak atandı. Öte yandan, E.N. hakkında soruşturmayla neden olan paylaşımın bir gazete haberi olduğu öne sürüldü. 
 
E.N. hakkında ayrıca, müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda “devlet büyüklerine hakaretten” adli soruşturma da başlatıldı. Cumhuriyet Savcılığınca yürütülecek soruşturma sonrası E.N. hakkında dava açılıp açılmayacağına karar verilecek. 
 
Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, öğretmen arkadaşlarının paylaşımının hakaret kastı taşımadığını savundu. Söz konusu iddianın ancak eleştiri olarak değerlendirilebileceğini söyleyen İkinci, “Yapılan idari soruşturma neticesinde meslektaşımız görevden alındı ve başka bir okula öğretmen olarak atandı. Şuanda görevine devam ediyor. Adalete ve hukuka güveniyoruz. Soruşturmanın neticesinde de adaletin yerini bulacağına inanıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel