Trabzon'da epilepsi semineri

Trabzon Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) işbirliği ile ‘Çocukluk Çağı Epilepsi’ konulu seminer düzenlendi.Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde verilen seminerde konuşma yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Çocuk Nörolojisi uzmanı Doç. D

Trabzon'da epilepsi semineri

Trabzon Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) işbirliği ile ‘Çocukluk Çağı Epilepsi’ konulu seminer düzenlendi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde verilen seminerde konuşma yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Çocuk Nörolojisi uzmanı Doç. Dr. Ali Cansu katılımcılara epilepsinin nedenleri, tipleri, tedavisi, ilaç yan etkileri, tedavi seçenekleri ve sonuçları hakkında bilgi verdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Çocuk Nörolojisi uzmanı Doç. Dr. Ali Cansu seminerde epilepsinin mutlaka doktora başvurulması ve doktorun gerekli gördüğü sürece kontrol altında kalınması gereken bir hastalığın olduğunu belirterek, “Bu durum, epilepsinin ömür boyu devam edeceği şeklinde algılanmamalı. Epilepsinin bazı türleri hasta belli yaşlara geldiğinde kendiliğinden tamamen düzelebilir ve ilaç tedavisine gerek duyulmayabilir. Ancak bu kararı doktor vermelidir. Nöbetlerin tekrarlanması bazı etkilere yol açabilir. Her nöbet bir sonrakinin ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir. Tedavisiz kalan küçük nöbet türlerinin bir süre sonra büyük nöbetlere dönüşme olasılığı vardır. Bu nöbetlerde hastanın maruz kalabileceği merdivenden düşme, kişi sokakta ise trafik kazası, suda boğulma gibi tehlikeler vardır. Bu nedenlerle epilepsiye mutlaka müdahale edilmelidir. Epilepsinin en önemli tedavi şekli ilaç tedavisidir” dedi.

Seminer sonunda Cansu vatandaşların sorularını cevapladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel