Trabzon'da engelliler asker oldu

Trabzon'da Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 69 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Trabzon İl Jandarma Ko

Trabzon'da engelliler asker oldu

Trabzon'da Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 69 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Trabzon İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen zihinsel, bedensel ve işitme engelli 69 kişi, temsili askerlik için yakınlarının yardımıyla asker elbisesi giydi.

Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi.

Törene katılan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmalarla engelli bireylerin ailelerinin yükünü paylaşmak istediklerini belirtti.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras ise temsili askerlik görevini yerine getiren engelli bireylerin unutamayacakları bir gün yaşadıklarını ve gönüllerindeki bu boşluğu doldurdukları için çok mutlu olduklarına şahitlik ettiklerini söyledi.

Askerler adına ise bedensel engelli Cafer Velioğlu'nun konuşmasının ardından engelli yakını Mükerrem Özcan ise şiir okudu.

Konuşmaların ardından engelliler, gruplar halinde tören alanında oluşturulan ve üzerinde Türk bayrağı ile silahların yer aldığı masalara gelerek yemin etti. Yemin töreninin ardından protokol üyelerinin askerlik belgelerini verdiği engelliler, tören geçişi yaptı.

Halk oyunları gösterileriyle sona eren törene, Vali Öz'ün yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Trabzon Belediye Başkanvekili Gökhan Bali ile çok sayıda engelli ailesi katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler