Trabzon'da engelli gençler meslek öğreniyor

Hayırsever Oflu İşadamı Murat Türköz tarafından babası adına yaptırılarak eğitim camiasının hizmetine sunulan Yakup Türköz Özel Eğitim Ve Mesleki Eğitim Okulunu ziyaret eden Of Kaymakamı Eren Arslan, öğrencilerle bir araya gelerek yapmış oldukları çalışma

Trabzon'da engelli gençler meslek öğreniyor

Hayırsever Oflu İşadamı Murat Türköz tarafından babası adına yaptırılarak eğitim camiasının hizmetine sunulan Yakup Türköz Özel Eğitim Ve Mesleki Eğitim Okulunu ziyaret eden Of Kaymakamı Eren Arslan, öğrencilerle bir araya gelerek yapmış oldukları çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu.

Okul girişinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdullah Altunkaynak, Okul Müdürü Mustafa Akyıldız ve öğretmenler tarafından karşılanan Kaymakam Arslan, bu yıl hizmete açılan okulun son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Ortaokulu bitiren ve 23 yaşına kadar olan gençlere hizmet veren Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim okulunda şimdilik 20 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Of Kaymakamı Eren Arslan, “Okulunun yapımını gerçekleştiren hayırsever İşadamımız Murat Türköz’e öğrencilerimiz ve tüm Oflular adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yörede eksikliği hissedilen bu okulumuzda temel derslerin yanı sıra grafik tasarım eğitimi alan çocuklarımızın meslek sahibi olarak hayata atılmaları büyük önem arz etmektedir. Dört yıl sonunda her alanda yetişmiş, meslek sahibi olmuş ve hayata daha pozitif bakan gençlerimizi buradan mezun etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.

Devletimiz, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak son yıllarda engelli vatandaşlarımıza büyük önem ve destek veriyor. Onları insanca yaşatacak ortamlar hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak Devletimizin ve toplumlumuzun en önemli sorumluluklarındandır. Bu kapsamda burada eğitim gören hafif engelli çocuklarımızda bunun bir örneği olarak karşımızda durmaktadır. Ben bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler gününü en içten dileklerimle kutlar, aileleriyle birlikte ömür boyu huzurlu ve mutlu bir yaşam dilerim” dedi.

Hafif düzeyde engelli çocukların eğitim ve öğretim gördüğü Yakup Türköz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu öğrencileri sadece Of’tan değil çevre ilçelerden gelen öğrencilere eğitim fırsatı sunuyor. Atmış öğrenci kapasiteli okul gelecek yıl kurulacak olan, Aşçılık, Kuaför, El sanatlara atölyeleriyle ile birlikte tam kapasiteye ulaşacak.
Ziyaret sonrası çocuklarla okulun bahçesinde badminton oynayarak sohbet eden Kaymakam Arslan, çocukların futbol merakına kayıtsız kalmayarak onları haftaya oynanacak olan Trabzonspor-Bursaspor maçına hep beraber gitme sözü verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel