Trabzon'da en çok ölüm Mayıs'ta!

Trabzon'da 2011 yılında Trabzon Belediyesi'ne ait 4 mezarlıkta 322 defin işlemi yapılırken en fazla ölüm olayı 38 kişi ile Mayıs ayında, en az ölüm ise 19 kişi ile Aralık ayında meydana geldi.Belediye ait Sülüklü, Boztepe ve Bahçecik mezarlıklarının kapas

Trabzon'da en çok ölüm Mayıs'ta!

Trabzon'da 2011 yılında Trabzon Belediyesi'ne ait 4 mezarlıkta 322 defin işlemi yapılırken en fazla ölüm olayı 38 kişi ile Mayıs ayında, en az ölüm ise 19 kişi ile Aralık ayında meydana geldi.

Belediye ait Sülüklü, Boztepe ve Bahçecik mezarlıklarının kapasiteleri dolduğundan mezar yeri satışı yapılamazken, Bostancı Mezarlığı'nda ise defin ve satış işlemlerinin yapıldığı bildirildi.

2011 yılında söz konusu mezarlıklara az defin işle yaz mevsiminde yapılırken aylara göre dağılımları ise şu şekilde:
“Ocak 21, Şubat 30, Mart 34, Nisan 27, Mayıs 38, Haziran 22, Temmuz 18, Ağustos 30, Eylül 25, Ekim 34, Aralık ayında ise 19 olmak üzere toplam 322 defin işlemi yapıldı.”
Bostancı Mezarlığı'nda aile kabir yerleri için ölümden sonra alınan tek kişilik mezar yeri fiyatı 500 TL, ölen kişinin mezarı yanında birinci derecede yakını için bir kişilik mezar yeri ayrılması halinde 550 TL, şahsa ait kabir yerleri için ise ölüm olması halinde bir kişilik mezar yeri ücreti ise 200 TL'den satılıyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi'nin şu ana kadar mezar yeri sıkıntısı çekmediğini belirterek daha önce uygulamaya koydukları cenaze işlemelerinin ücretsiz uygulamasının olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Bostancı'daki 57 bin metrekare alandaki mezarlığın uzun yıllar ihtiyacı karşılayacağını belirten Gümrükçüoğlu, "Belediye olarak 2009 yılının Temmuz ayından beri başlattığımız uygulama ile vatandaşımızdan cenaze masrafı almıyoruz.

 Sadece mezar yeri ücreti alıyoruz. Diğer bütün işlemleri belediyemiz tarafından ücretsiz yapılıyor. Ayrıca cenaze evlerine belediyemizce ikramda bulunuyoruz. Neticede ölüsü olan evde insanların ne kadar imkanı olursa olsun acılarını yaşarken onlara destek olmaya çalışıyoruz. Cenaze evine gelip gidene ikramda bulunulması için belediye olarak yardımda bulunuyoruz" dedi.

Öte yandan Bostancı Mezarlığı'nda yapılan satışlardan 655 bin TL gelir elde edildiği belirtilirken şehrin batı tarafına da yeni mezarlık yeri açılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler