Trabzon'da Ekoturizm Konferansı

 Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından organize edilen konferans ve çalıştaya Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğ

Trabzon'da  Ekoturizm Konferansı

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından organize edilen konferans ve çalıştaya Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılması bekleniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ekoturizm alanında potansiyelinin ortaya çıkartılması, bölgede bilinç oluşturulması, konuyla ilgili çalışmaların bir araya getirilmesi ve bölgesel tanıtım stratejilerinin belirlenmesi amacı ile yaptıkları çalışmaların sürdüğünü hatırlattı. Bölge valilerinin de katılacağı çalıştaya dünyanın çeşitli ülkelerinden de katılımcıların iştirak edeceğini kaydeden Kaldırım, ''Bölgenin her açıdan kalkınması için ciddi projeler geliştiriyoruz. Turizm bölge için çok önemli ve bölgenin kalkınmasında öncü olabilecek sektörlerden biri. Ekoturizm alanında ciddi çalışmalarımız var. Bölgede turizmi öncü bir sektör olarak görüyoruz'' dedi.

Kendisinin bu göreve başlamadan önce Türkiye’de önemli bir turizm merkezi olan Ürgüp’te kaymakam olarak çalıştığını ve turizm alanında çok önemli bilgi ve tecrübesinin olduğunu belirten Kaldırım, ''Turizm sektörüyle ilgili, bölgede ilk defa uygulanacak farklı, bölgeye yenilik katacak ve bölgenin altyapısını güçlendirecek projelere önem verilmesi gerekiyor. Bölgede turizmde yeni bir açılım, yenilikçi bir bakış açısı ve vizyon gerekiyor. Dolayısıyla biz projelerin yenilikçi olmasını, model oluşturmasını ve çarpan etkisinin çok yüksek olmasını istiyoruz. Bölge potansiyeline baktığımızda temelde bu alternatif turizm türlerine hitap ediyor. Bölgenin doğasını, kültürünü, tarihi dokusunu, bütün potansiyelini ortak olarak değerlendirdiğimizde alternatif turizme çok uygun olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

DOKA olarak düzenleyecekleri ‘Uluslararası Ekoturizm Konferansı ve Doğu Karadeniz Ekoturizm Çalıştayı’nın ilk olması ve bölgeye ekoturizm adına sağlanacak kazanımların altyapısını oluşturacak olması adına çok önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Kaldırım, “Ajansımızın bölgemizi dışa açma, yeni pazarlara ulaşma, uluslararası işbirlikleri ve ağlar kurma politikası ve vizyonu çerçevesinde uluslararası düzeydeki çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler