Trabzon'da ekmek israfı nasıl çözülür ?

Fırıncılar,(TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, fırın sahibi Osman Pişiren, sektörün sorunları hakkında Hacısalihoğlu'na bilgilendirmede bulundu. Fırıncılar olarak ekmek israfının önlenmesini her zaman arzu ettikler

Trabzon'da ekmek israfı nasıl çözülür ?

Fırıncılar,(TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti.

 
Ziyarette, fırın sahibi Osman Pişiren, sektörün sorunları hakkında Hacısalihoğlu'na bilgilendirmede bulundu.
 
Fırıncılar olarak ekmek israfının önlenmesini her zaman arzu ettiklerini belirten Pişiren, "Kampanya bazı yanlış anlaşılmalara da yol açtı. Fırıncılık sektöründeki sorunları halletmeden ekmek israfı da dahil sorunları çözmek mümkün değildir.
 
Trabzon merkezde 400'ün üzerinde fırın var. Bu sayı ihtiyacın çok üzerinde. Haliyle ayakta kalabilmek için haksız rekabete yol açılıyor, bu da kaliteyi düşürüyor. Yapılması gereken, fırın açmanın zorlaştırılması ve denetimlerin herkese aynı şekilde uygulanmasıdır. Bu yapılırsa sektör düzene girer ve sorunlar da çözülür" diye konuştu.
 
Hacısalihoğlu ise en önemli gıda maddesi olan ekmekte israfın önlenmesinin büyük önem taşıdığını, bu amaçla düzenlenen kampanyaya destek verdiklerini ifade etti.
 
Ekmeğin daha temiz, daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde üretilmesi ve dağıtımının yapılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:
 
"Büyük boyutlara ulaşan israf önemli ekonomik kayıplara yol açtı. Diğer sektörlerde olduğu gibi fırıncılık sektöründe de mevcut yönetmeliklerin eksiksiz uygulanması ve denetimlerin yapılması şart oldu. Sektördeki sorunların da bir an önce çözülmesini arzu ediyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler