Trabzon'da eğitimden iş dünyasına ziyaret

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile daha etkin işbirliği oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.Aktaş, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarete şube müdürleri Mehmet Aslan ve Gül

Trabzon'da eğitimden iş dünyasına ziyaret

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile daha etkin işbirliği oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Aktaş, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarete şube müdürleri Mehmet Aslan ve Gülsüm Memişkaptanoğlu, Trabzon Teknik Endüstri Meslek Lisesi ile Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Orhan Genç de katıldı.

Aktaş, ticaret ve sanayi odaları ile Milli Eğitim arasında çok sıkı bağlar kurulmasını desteklediklerini belirterek, Trabzon'da, Türkiye'ye örnek bir yapılanma sağlanması için ziyaretin gerçekleştirildiğini söyledi. Aktaş, "Gerek milli eğitimdeki karar mekanizmalarında gerekse uygulamalarda ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve tüccarın daha fazla etkisi olmasında, milli eğitimin geleceği açısından yarar görmekteyim. Bu işbirliğini Trabzon'da daha ileriye taşıyacağız" dedi.

Aktaş, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren Kitap Yazım Komisyonunun ihtiyaç duyduğu bilgisayar laboratuvarının hayata geçirilmeye çalışıldığını, bu kapsamda TTSO'nun desteğine ihtiyaç duyduklarını da söyledi.

Hacısalihoğlu ise Trabzon'da, Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Eğitim arasında güçlü bağlar kurulduğunu ifade ederek, iki kurum arasında güçlü bağlar oluşturulması ve ortak paydalarda çalışmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Genç mucitler yarışması ile Türkiye'ye örnek olunduğunu belirten Hacısalihoğlu, mesleki eğitimde karşılıklı deneyim ve becerilerin aktarıldığı protokoller imzalandığını, mesleki eğitimin, girişimciliğin geliştirilmesi anlamında kurulan ortak komisyonlarla çok başarılı çalışmalara imza atıldığını, gelecek dönemde bu çalışmaların ileriye taşınmasından da mutlu olacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel