Trabzon'da eğitimciler eylem yaptı

Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen, MEB Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için Trabzon'da iş bırakıp eylem yaptı. Gösterici grup Trabzon Valiliği'nin almış olduğu kararı hiçe sayarak Uzunsokak'ta eylem yaptılar.Trabzon Hükümet Konağı önünde toplanan

Trabzon'da eğitimciler eylem yaptı

Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen, MEB Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için Trabzon'da iş bırakıp eylem yaptı. Gösterici grup Trabzon Valiliği'nin almış olduğu kararı hiçe sayarak Uzunsokak'ta eylem yaptılar.

Trabzon Hükümet Konağı önünde toplanan çok sayıda kişi, yasa tasarına tepki olarak ellerinde flamalar eşliğinde AK Parti hükümeti aleyhinde sloganlar atarak Atatürk Alanı'na kadar yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda yasa tasarısıyla ilgili hükümetin bildiğini okuduğu belirtilerek sert açıklamalarda bulunuldu.

İlk olarak söz alan Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, hükümetin kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasını kabul etmediklerini ifade ederek, “Kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasını, iş güvencemizin hedef haline getirilmesini ve eğitim yöneticilerini tasfiye planlarını kabul etmiyoruz. Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir. Eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen onlarca sorunu olmasına rağmen, hükümet yangından mal kaçırır gibi hazırladığı bir torba yasa ile eğitimi bir kez daha kendi çıkarları ve siyasal hedefleri doğrultusunda yeniden biçimlendirmek istemektedir. TBMM gündeminde olan mevcut tasarı ile; dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle öğrenci başına devlet desteği adı altında kamu kaynakları özel okullara aktarılmakta, devlete ait arazi ve okul binalarının özel sektöre ve kuvvetle muhtemel hükümetle bağlantılı kimi vakıf ve derneklere devredilmesi ya da kiralanmasının hesapları yapılmaktadır.

Yıllardır eğitime yeterli bütçe, okullara ödenek ayrılmamakta, kamu okullarında bugün hala daha temizlik vb. adlarla para toplanmakta eğitimin bütün yükü velilerin üzerine yıkılmaktadır. AKP iktidarı meclisten hızla geçirmek istediği bu yasa tasarısı ile ataması yapılmayan binlerce öğretmenimizi bir kez daha güvencesizliğe mahkum etmek istemektedir. Bin bir zorlukla eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlere KPSS yetmezmiş gibi, şimdi de yeni bir sınav getirilmek istenmektedir. İktidar öğretmen alımlarında ve yönetici atamalarında bile kendinden olmayana tahammül edememekte, kendisine koşulsuz itaat edecek insanlarla çalışmak istemektedir”dedi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı ve Mamu Sen İl Başkanı Coşkun Dilber ve Eğitim İş Şube Başkanı Tamer Özlü de yaptıkları konuşmalarda tepkilerini dile getirerek tüm eğitim emekçilerini birlikte mücadele etmeye çağırdı. Konuşmalar sırasında AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atılırken, kalabalık grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler